17 tammikuuta, 2015

Testasin MHL-kaapelia

Nykyään on toki mahdollista siirtää puhelimen kuva langattomasti esimerkiksi televisioon, systeemi ei aina kuitenkaan ole kaikista toimivin vaihtoehto ja viive saattaa estää kokonaan esimerkiksi järkevän pelaamisen.

MHL-HDMI- kaapeli on vaihtoehto moiseen. Sillä voi peilata puhelimen näytön sellaisenaan televisiolle, kuvaa ei ole rajoitettu tiettyihin sovelluksiin vaan kaikki mikä näytössä on, näkyy nyt myös televisiossa.

MHL on parhaimmillaan mobiilipelien kanssa:

Vaikka älypuhelinpelit perustuvatkin kosketusnäytön käyttöön, oppii sormet nopeasti käsittelemään puhelinta pelkkänä ohjaimena eikä puhelinta tarvitse tuijottaa kuten voisi kuvitella.

Esimerkiksi Angry Birds Transformers pelissä täytyy painaa kohdetta johon haluaa pelihahmonsa tulittavan, hyvin pian peliä pystyy pelaamaan todella hyvin vaikka katsookin isoa näyttöä, eikä näyttöä jota painaa, sormet vain löytävät kohteensa.

Videopalvelut toimivat hyvin myös:

Netflixin, Youtuben ja kaikkien muidenkin videopalveluiden videot päivittyvät HDMI-kaapelia pitkin 1080p täysteräväpiirtovideona myös suurelle näytölle, tässä kohtaa kuitenkin huomaa sen että ainakin testauksessa käytössä ollut Samsung Galaxy S4 saattaa hieman pudottaa MHL-näytön ruudunpäivitysnopeutta koska laite piirtää FullHD-tarkkuutta kahdelle näytölle samanaikaisesti.

Minulla ei ollut FPS-mittaria käytössä testissä joten en pysty sanomaan tarkkaa pudotusta, mutta se on hyvin pieni eikä se juuri häiritse katsojakokemusta.

Peleissä FPS-tippumista ei erottanut lainkaan, joka siten mahdollisti onnistuneen pelikokemuksen.

MHL-kaapeli tarvitsee virtaa ja se onnistuu MicroUSB-kaapelin avulla jonka voi liittää esimerkiksi television USB-porttiin, samalla MHL-kaapeli lataa puhelinta joten akku ei pääse loppumaan kesken kaiken.

MHL-kaapeleita tai adaptereita löytää edullisesti monestakin paikasta, Suomessa ne maksavat 15-20 euroon mutta Kiinasta niitä voi tilata jopa alle 5 eurolla.

Tässä video tekemästäni testistä:

MHL-kaapelia kannattaa kokeilla, sen pitäisi sellaisenaan olla standardoitu tekniikka mutta kannattaa silti ottaa ennen tilausta selvää että kaapeli varmasti toimii omassa puhelimessa/tabissa.

Ei kommentteja: