03 joulukuuta, 2012

Sonylta mielenkiintoinen Android tabletti

Muistan kun kävin hakemassa itselleni Applen iPadin ja vaihtoehtona olisi ollut Samsungin Android tabletti, tuolloin Android ei innostanut ja halu oli saada myös ios-laite kun jo Androidia ja Windowsia mobiililaitteissani on.

Sonylta on tullut varsin mielenkiintoinen Android tabletti Xperia S, joka olisi ehkä ollut vaihtoehto kuitenkin?

Tabletti on ulkoisesti näyttävä ja ohjelmistoltaan varsin yksinkertainen mutta samalla monipuolinen, en ole laitetta päässyt toistaiseksi vielä kokeilemaan mutta kun siihen tilaisuus tulee, pääsette kyllä siitä heti lukemaan.

Sony mainostaa laitetta roiskeen kestävänä mutta mielestäni sitä on myös muutkin lasilla varustetut tabletit, ei Sonyn tuotettakaan voi suihkussa kuitenkaan mukana pitää :)

Mielestäni tabletin ei kuulu olla 7”, se on aivan liian pieni ja tuhoaa pointin koko tabletilta, sen täytyy olla noin 10” jotta sitä voi käyttää muunakin kuin taskukirjana ja Xperia täyttää ainakin tuon vaateen, siinä kun on 9,4” TFT tarkkuudella 1280 x 800.

Androidi on käyttöjärjestelmänä varsin tehosyöppö kaikissa laitteissa joten tehoa vaaditaan ja ainakin paperilla Xperian tekniikka on riittävä muistia on gigan verran ja prosessorina sykkii Nvidian Tegra 3, 1.3GHz taajuudella.

Se mikä on ollut aina hyvä Android laitteissa on se että niissä on yleensä muistikorttipaikka jolla voi laajentaa helposti ja nopeasti laitteen tallennustilaa, näin on myös Sonyn Xperiassa, tabletti toimitetaan kuitenkin kolmena eri muistiversiona 16, 32 ja 64 gigan sisäisellä muistilla.

Kamera tabletissa on ihan hyvä juttu mutta itse en ole ainakaan moiselle keksinyt vielä todellista käyttöä, Xperiassa kuitenkin on ihan hyvät kamerat, takakamerana on 8Mpix kamera jolla saa myös kuvattua teräväpiirtovideota.

Tarkemmat tekniset tiedot Sonyn Xperiasta löytyy täältä.

Mukana tuleva Android ja Sonyn omat ohjelmat vaikuttavat varsin toimivilta, mitä olen katsonut esittelyvideoita tuotteesta mutta siitä on on edelleen hankala sanoa tarkkaa sanaa kun testikappaletta ei ole tänne asti kuulunut, ehkä kuitenkin se on tulossa? ;)

Alla tabletin esittelyvideo:

Ei kommentteja: