17 kesäkuuta, 2013

Uutta puhelinta vailla? Tässä vaihtoehto Asus PadFone Infinity

Olen täydellisen kyllästynyt nykyisen puhelimeni takkuiluun, varsinkin viimeisimmän ohjelmistopäivityksen jälkeen ( Android 4.0.1/2 –> 4.1.2), mikään ei ole toiminut, eikä edes hard resetti auta kyseisessä ongelmassa. Käyttöjärjestelmä yksinkertaisesti syö liikaa laitteen yhden gigan RAMista, vapaaksi jää noin 150 megaa.

Tänään viimeksi twiittasin twiitin jossa haen ehdotuksia uudelle puhelimelle. (ehdotuksia saa lähettää.)

Isompi kivempi

Asus on julkaissut jokunen hetki sitten uuden PadFonen, eli tämän tabletin ja puhelimen yhdistelmälaitteen, siinä on tehokas ja näyttävän näköinen luuri sekä tabletti osuus, eli nyt saisi samalla Android tabletin, jota minulta ei vielä löydy. Tabletti on 10,1” kokoinen joten siitä vasta ilo olisi pelata Angry Birds Spacesia (aivan koukussa ;) )

Tulisinko hankkimaan tämän yhdistelmän jolla saisin tarvitsemani monipuolisen Android puhelimen sekä kaivatun Android tabletin samalla kertaa? Tutkitaas tätä vaihtoehtoa hieman lähemmin:

Kolmas PadFone tuntee nimen PadFone Infinity.

PadFone Infinity on siitä hieno että kun puhelimen asettaa tablettiin, siirtyy puhelimen näytön sisältö tabletin näytölle, tosin hyväksikäyttäen tabletin suurta näyttökokoa ja ohjelma jota puhelin pyörittää, muotoutuu tablettiversioksi lennossa, esimerkiksi selain.

Puhelin on ulkoisesti näyttävä, mutta kiinnostus on ennen kaikkea tablettiosuuden takakannessa, se on nimittäin kumipinnoitettu joten siinä pysyy ote todella hyvin ja varsinkin jos sitä pitää sylissä jalkojen päällä, ei se lähde liukumaan kovin herkästi pois.

Entäs kuinka puhelin yhdistetään tablettiin?

Se liu’utetaan puhelimen kokoiseen uraan joka löytyy tabletin takaosan keskeltä, puhelin pysyy liittimessä vaikka tabletin kääntäisi kokonaan ympäri.

Kuinkas sitten tekniikka on PadFonessa järjestetty?

PadFonen sydän sykkii puhelinosuudessa, se on 1.7GHz neliydinprosessori ja RAMia yhdistelmällä on käytettävissä 2GB.

Tabletti herää henkiin vain kun puhelimen asettaa sen taakse, tabletissa on itsessään mukana näytön lisäksi oma akku jotta suuri näyttö jaksaisi matkakäyttöä. Esimerkiksi kamerana tablettiosuudessa käytetään puhelinosuuden 13MP kameraa, etukamera tabletissa on itsessään, kuten myös mikrofoni puheluita ja nettipuheluita varten, toki myös kaiuttimet kuuluvat tablettiin.

Entäs se akkukesto?

Ei mitään valittamista mikäli Asuksen väittämiin on uskomista:Akkukesto: Klikkaa suuremmaksi

Yksi erikoisen hieno puoli mielestäni PadFonessa on kyky hyödyntää puhelinta tablettitilassa, kun puhelu tulee niin luuria ei tarvitse ottaa pois ja vastata vaan sen voi tehdä suoraan tabletista, tällöin toki ääni kuuluu kaiuttimista ellei käytä kuulokkeita tai handsfreetä, jos minulla olisi iPadissa mahdollista hyödyntää moista, se olisi jatkuvassa käytössä, ehkä onkin jollakin bluetooth akkusyöppö tekniikalla mutta jätetään se tällä kertaa hyödyntämättä ;).

Puhelinosuus laitteessa toki kiinnosta myös, tarve kun on nopealle ja suurikokoiselle puhelimelle, minä käytän paljon puhelimessani widgettejä eli pieniä ohjelmia jotka kertovat tiettyjä asioita lähes reaaliajassa, ilman että tarvitsee avata erikseen ohjelmaa (ehkä siksi muisti on niin loppu nykyisessä) joten siksi tarvitsen puhelimen jossa on suuri näyttö ja ennen kaikkea tehoa, 2GB muistilla uskoisin että voin pyörittää nykyisiä widgettejä niin että se ei hidasta koko järjestelmää ja esimerkiksi puheluiden vastaamista kuten nyt.

Puhelimessa on 5” FullHD näyttö joka resoluutionsa ja kokonsa ansiosta kuulostaa jo aivan liiallisen suurelta puhelimeksi mutta Androidilla sen jokainen pixeli tullaan hyödyntämään, siinä on myös 13MP kamera jolla onnistuu varmasti hyvälaatuiset kuvat.

Videota laite kuvaa täyden teräväpiirron tarkkuudella ja 30 ruutusekunnin nopeudella, vaihtoehtoisesti 720p tarkkuudella ja 60 ruutusekunnin nopeudella, 60 fps nopeus eroaa selkeästi edukseen 30 fps videoon verrattuna. ja mikä hauskinta Padfonen kamerasovelluksella voi tehdä myös GIF-animaatioita.

Joten miksei, onhan PadFone Infinity toki kalliimpi kuin perus Android, siihen tulee vajaa kaksisataa euroa enemmän kuin esimerkiksi Samsungin Galaxy S4 luuriin, mutta toiminnot ovat lähes samat ja mukaan tulee Tablet joten ehkä se on sen arvoista, vai onko?

Monet operaattorit tarjoavat laitetta jo, kuten myös edellisen sukupolven versiota joka on täysin käyttökelpoinen edelleen. Operaattoreilta tuon voi saada jopa hyvään kuukausihintaan.

Täytyy myöntää että Asus PadFone Infinity kiinnostaa tällä hetkellä eniten vaihtoehdoista, seuraavana tulee Samsungin Galaxy S3 tai S4 -sarja sekä HTC;n uusimmat Androidit. LG;n Nexus on toki myös korkealla haluttavuuslistalla mutta katsotaan nyt mihin tässä päädytään, uusi luuri on joka tapauksessa hankittava ja pian.

Alla vielä hauska sponsorivideo jossa uuden Asuksen magiaa esitellään: (laite ei ihan oikeasti tuohon vielä pysty, ehkä seuraavassa ohjelmistoversiossa vasta? ;))

Asus Padfone Infinity on saatavilla heti ja muistista riippuen hinnat ovat 850 (32GB) – 950 (64GB) euron tietämillä verojen jälkeen.

Ei kommentteja: