03 heinäkuuta, 2013

Olisiko sittenkin parempi valita Samsung?

Samsungin Galaxy sarja on ollut monelle hyvä ja kertohaan sen mieletön suosiokin puhelimen laadukkaasta olemuksesta.

Nyt kun Galaxy on päivittynyt 4-sarjaan, niin se alkaa samalla olemaan melko valmis tuote, ellei se ollut sitä jo kun Galaxy S2 tuli markkinoille, monen mielestä sekin riitti, jopa niin hyvin että sitä myydään Plus –versiona edelleen.

Mutta niin, Samsung Galaxy S4, jonka pohjalle on tehty paljon päivityksiä jotta se palvelisi vielä paremmin käyttäjäänsä, myöskin S2;sen käyttäjiä toivotaan päivittävän luurinsa viimeinkin tähän malliin, ja miksei?

Galaxy S4, on todella näyttävä, tosin itse en puhelinta tule hankkineeksi ulkonäön perusteella, ei se kuitenkaan pahitteeksi ole.

Samsungilla on ollut kotipainikkeena fyysinen painike, joka varmasti jakaa mielipiteitä, itse olen päässyt käyttämään aikaisempaa S3 mallia, jossa on samainen painike ja se ei ole ollut mielestäni hyvä ratkaisu mutta olisiko se este lopulta luurin käytölle? Mielestäni se ei ole niin suuri haitta että se olisi minkäänlainen este.

Kuten tekstissä näkyy, en ole tätäkään luuria päässyt käyttämään, tosin Elisa Shopitissa sitä hieman pyörittelin jokunen viikko sitten.

Vertaankin tässä jonkin verran aikaisempaan S3 malliin jota olen päässyt käyttämään hieman enemmän.

S3;sessa huomasin Samsungin oman varmuuskopiointipalvelun toimivan erinomaisesti, Googlekin tarjoaa nykyään samankaltaista palvelua joten on periaatteessa sama käyttääkö kumpaa tai vaikka kumpaakin jota suosittelen, varsinkin jos aikaisempi puhelin on ollut Android ja sen on varmuuskopioinut Googleen, palautus vain ja softat sun muut tiedot ovat uudessa luurissa lähes saman tien, kätevää. En usko että tätä toimintoa olisi S4;sessa ainakaan poistettu.

Yleensä valmistajien omat valmiit ylimääräiset sovellukset ovat luureissa vain tiellä ja tilaa viemässä, Samsung on tässä kohtiin hieman erilainen vaikka turhakettakin käyttöjärjestelmän sekaan on mukaan saatu, oma käyttöliittymä TouchWiz on edelleen toimiva ja nopea, Puhelimen ohjaaminen äänikomennoin onnistuu kätevästi S Voicella, Smart Scroll on hauska ohjelma joka seuraa silmien tai päänliikkeitä ja sen avulla voi ohjata erilaisia toimintoja puhelimessa, vaikea selittää, parempi kokeilla itse :).

Ja sitten uusi ominaisuus joka on S4;sessa pelkästään, sen nimi on Air View ja se mahdollistaa esimerkiksi sähköpostisovelluksessa pikaisen sähköpostin sisällön tarkistamisen, ilman että avaa koko viestiä ruudulle, kurkkaus tapahtuu pitämällä sormea kohteen yläpuolella, ilman että se koskettaa ruutua, very nifty indeed! ;)

Samaa koskemattomuuden tuntua voi kokea kun vaihtaa kappaletta, selaa välilehtiä ynm… Olisiko tässä vastaus aina sormenjälkiä täynnä olevaan näyttöön? ;).

Samsung Galaxy S4;sessa on myös sääintoilijoille herkkua, siinä on lämpö ja kosteusanturit, joten paikallissää on todella paikallinen.

Omaa tallennustilaa laitteeseen saa 64GB asti ja sitä voi maksimissaan samankokoisella MicroSD muistikortilla laajentaa. Itselleni varmasti kelpaisi tuo edullisin 16GB;n malli, nykyisessäkin on muistaakseni 8GB omaa muistia eikä ole pelkoa sen täyttymisestä, kuvat ja videot kun poistuvat luurista sen jälkeen kun ovat Google+ palveluun varmuuskopioituneet, joten eivät vie nekään liikaa tilaa luurin muistissa, ja softaa on vaikea löytää jolla tilan täyttäisi, toki pelit vievätkin sitten enemmän mutta harvemmin pelejä luurilla pelaan, timanttipeliä enempää.

Nämä toiminnot on vain osa jota tämä luuri pystyy tarjoamaan, tämä luuri on otettava todellakin harkintaan.

Kamerakin on tässä luurissa 13MP salamalla ja autofokuksella ja muiden ottamien kuvien perusteella sillä saa ihan hyvääkin jälkeä. FullHD videon 30fps on ihan riittävä mutta epäselväksi on toistaiseksi jäänyt, saako esimerkiksi 720 resoluution videolla 60fps?

Voisin tuon puhelimen ainakin testiin vielä ottaa ja katsoa jos siitä lopullinen luuri tulisi, edelleen otan myös vastaan ehdotuksia muista luureista, joten kommenttia vain alle niin eiköhän ehdotuksista selvää oteta.

Alla on vielä lyhyehkö juttu jossa Suomalainen yrittäjä kertoo Samsung Galaxy S4;sen helpottavan arkea:

Puhelimen tekniset ominaisuudet ovat alla olevan linkin takana (herkkuvaroitus):

Suoritin: Qualcomm Snapdragon 600, 1,9GHz neliydin.
Näyttö: 5" FullHD Super AMOLED, Gorilla Glass 3
Keskusmuisti: 2GB DDR3
Tallennusmuisti: 16, 32, 64GB + 64GB MicroSD paikka
Käyttöjärjestelmä: Google Android 4.2.2 (Jelly Bean)
Tietoverkot: 2.5G (GSM/ GPRS/ EDGE): 850/900/1800/1900MHz,3G (HSPA+ 42Mbps): 850 /900/1900/2100MHz, 4G (LTE Cat 3 100/50Mbps)
Kamera: Etukamera 13MP, FullHD video @ 30 ruutua sekunnissa, Salama, Auto Focus, digitaalinen kuvanvakaus. Etukamera: 2MP FullHD video @ 30 ruutua sekunnissa.
Liitännät: WLAN B/G/N, NFC, Bluetooth 4.0, Infrapuna, MicroUSB 2.0, HDMI, 3,5mm Audio
Paikannus: GPS / Glonass
Akku: 2600 mAh

Ei kommentteja: