09 marraskuuta, 2007

Sananvapaus ja koulumurhat

Itse olen jo aivan täynnä tätä Jokelassa tapahtunutta koulumurha kohua... mutta minua ihmetyttää että missä menee raja silloin kun MTV3:n pääuutislähetyksessä (klo 22.00 08.11.2007) kehotetaan ottamaan yhteyttä internet sivustojen ylläpitäjiin jos joku ilmaisee olevansa tappajan ajatuksien puolesta puhujana palvelussa.

Eikö sananvapaus ole minkään arvoinen silloin jos asia on vaikea ja ymmärtämystä on vaikeampi löytää teon puolustajille?

Minun mielestäni jokainen on vapaa ilmaisemaan mielipiteensä sitten vaikka anonyymina tai omalla nimellään... Mutta asiasta kuin asiasta pitää saada keskustelua, keskustelua ei saa aikaiseksi missään nimessä jos toinen puoli halutaan sensuroida sananvapauden kustannuksella.

Esimerkiksi tappajan Youtube profiili otettiin verkosta heti pois kun siitä tuli ilmoitus, ymmärrän että videot ehkä otettiin pois mutta että kommentit myös, siis ne jotka tehtiin suoraan profiiliin muiden käyttäjien toimesta poistettiin näkyviltä myös, tämä oli mielestäni väärä teko ja sananvapautta vastaan, pitää muistaa myös että kommenteissa oli mukana niin puolesta ja vastaan puhujia...

Toki Youtubella on käyttöehdot mutta itse keskustelua nekään eivät suoranaisesti koske, videoiden sisältöön kyllä.

2 kommenttia:

  1. Itse olen jo aivan täynnä tätä Jokelassa tapahtunutta koulumurha kohua...

    Ihmisiä on kuollut ja olet kyllästynyt. Voi sinua, siirry muihin ja kevyempiin aiheisiin.

    VastaaPoista
  2. niin? ihmisiä on kuollut.. entäs sitten?

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.