27 huhtikuuta, 2013

Onnibussin piirissä, halvalla Stadiin!

Ihan yllättäen kuulin jostain että Onnibus kulkee nykyisin myös Forssan kautta Stadiin, Onnibus on siis tämä halpabussiyhtiö jolla pääsee esimerkiksi nyt Helsinkiin murto-osan hinnalla niin sanotusta normaalilippuhinnasta.

Eli normaalilippu maksaa suuntaansa Forssasta Helsinkiin jota kuin 22€ kun taas Onnibussilla se on noin 3-10€ riippuen hieman koska tilaa lipun, voi se nousta tuostakin mutta ei koskaan 22€ saakka joten linja pysyy kilpailun kannalta hyvinkin haluttavana vaihtoehtona. Lippu on joka tapauksessa muistettava tilata Onnibussin verkkokaupasta jotta lipun saa varmasti edullisesti, kuskilta lippu maksaa 10 euroa suuntaansa.

Linja ei kuitenkaan ole aivan täydellinen, se kulkee vain kerran aamulla ja illalla ja tämä pätee myös Stadista Forssaan tuleviin linjoihin, eli kun Stadiin haluaa lähteä (voi muuttua, tarkista aikataulu verkkosivujen verkkokaupasta), täytyy siellä viettää koko päivä mutta toisaalta, niinhän siinä yleensä käy jos sinne viihdehakuisesti on lähdössä, usein menee seuraavaan aamuun joten Onnilla sitten vain aamulinjalla kotiin. Toistaiseksi ongelma on myös se että Onni ei tule Forssaan vaan jää Autokeitaalle joka on ns. levähdyspaikka Forssan reunamilla, Forssalaiset tarvitsevat siis kuljetuksen alueelle joka tapauksessa.

Linja voisi kulkea kyllä Forssan läpi niin että se ajaisi Yhtiökatua pitkin takaisin kakkostielle, siinä kun on sopivasti pysäkkejä asuinalueiden lähettyvillä.

Bussi voisi myös poiketa Jokioisten kautta kääntyen Turun Valtatieltä joko Vaulammentielle tai Turun tielle, sieltä pääseekin sitten takaisin Valtatielle ja sieltä Autokeitaalle. Alla kuvattu reittisuunnitelma:

Jossa sininen on nykyinen suoralinja Turun valtatietä pitkin ja paksu keltainen merkkaa vaihtoehtoreittejä, täytyy kyllä käydä katsomassa miten tästä (tähti) pääsee tuonne Valtatielle ja katsoa pysäkit, eihän sinne pitkä matka ole.

Mutta juu, kyllä tässä varmasti kesällä tulee useammin Stadissa käymään kun tuo linja nyt lopulta on tänne saatu :)

*PÄIVITYS* 28.04 klo 16:06: Sain Onnibussilta tietoa että huomisesta alkaen Forssa reittiä liikennöidään kolme vuoroparia arkipäivisin ja viikonloppuisin kaksivuoroparia. Kertoivat myös että auto pysähtyy myös yhtiönkadulla jossa alla on reitin tarkempi kartta Forssan alueella:

onnibus1

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.