03 marraskuuta, 2013

DigiExpo 2013 käyty ja nähty, hieman videota reissulta

Kävin perjantaina Helsingin Messukeskuksessa järjestetyssä DigiExpossa koska sain kutsuliput DNA:lta, kiitos vain DNA :)

Paljon oli nähtävää mutta kyllä 10 vuotisella DigiExpolla on edelleen pitkä matka jos sitä vertaa kulutuselektroniikan ja viihteen messuihin ulkomailla.

Tässä niin sanottu My Day –video messuilta:

www.youtube.com/survivor303

Narinaa:

Lippujen hinta on noin 16 euroa vai oliko jopa tasan ja joo niillä pääsi myös muihin messutapahtumiin kuten Jääkiekko ja salibandy messuille ja laskettelumessuille SkiExpoon ja oli siellä myös Hifi-messut jotka oli jostain syystä eri messutapahtuma eikä kuulunut Digiin jostain syystä?.

Niin siis siihen pointtiin jota olin kertomassa, jos liput maksaa 16 euroa niin luulisi että sillä saisi jotain muutakin kuin mahdollisuuden pelata pelejä ja ostaa roinaa :), DigiExpon puolella oli lähes kaikissa laitteissa hintalappu, laite esittelyistä huolehti lähinnä jälleenmyyjä kuin valmistaja ja homma tuntui muutenkin melko hölmöltä.

Liialliset odotukset:

Itse odotin pääseväni keskustelemaan valmistajien kanssa ja näkemään heidän esittelemänään tuotteitaan. Digiexpon esittelijöiksi oli merkattu muun muassa Apple sekä Asus mutta todellisuudessa kyseessä oli DNA ja Jimm’s jotka vain myivät heidän tavaroitaan messuilla. Siis MITÄ?!? niin.

Sitten ehkä kovin kolaus, Sony Playstation 4:

Messuilla piti nähdä että kokea uusi uljas konsoli mutta kokemus jäikin muutamien pelien minuuttipelaamiseksi ja uuden ohjaimen hipelöimiseksi (hyvä ohjain by the way) mutta konsolia ei näkynyt, konsolin sijaan Sony tarjoili kävijöille sinisen puulaatikon jonka sisällä kapistus mitä ilmeisemmin oli, tästä ei voi olla satavarma.

Esittelijät kertoivat laitteiden piilotuksen syynä olevan Sony itse, Sony ei ollut saanut tuotua lopullisia PS4 konsoleita Digiexpoon vaan kyseessä oli versio joka ei päädy kauppaan ja siitä syystä Sony oli kieltänyt pitämästä esillä ja näyttämästä konsolia kävijöille. Itselleni olisi kyllä kelvannut katsella ja videoida myös tätä varmasti harvinaista ensiversiota konsolista.

Myöhemmin muuten Digiexpolta tuli Facebookin vastaus että konsolin saa nähdä jos pyytää, noh ei saanut ja laite oli myös ollut esillä hetken aikaa mutta tämä laite ei kai ollut kiinni missään joten ei kuorienkaan katselu nyt aivan sama asia ole.

Lopulta jotain hyvää:

© IT Paukku 2013

Hienoja puoliakin toki DigiExpossa oli, siellä pääsi tutustumaan Microsoftin uuteen Xbox One konsoliin ja kyllä, näkemään ja tuntemaan se ihan ihka aitona ja lopullisena versiona ja täytyy sanoa että Xbox One tuntui todella hyvältä eikä se loppupeleissä ole edes kovin suuri vaikka sitä sellaiseksi on kuvien perusteella keritty haukkumaankin, hauska yksityiskohta uudessa konsolissa on sen Kinect liikesensori, siinä on takana tuuletin :)

En ikävä kyllä pysty sanomaan onko se kovaääninen ja missä vaiheessa se ylipäänsä käy vai käykö kokoajan sillä messuilla nyt ei ole paras valaistus laitteita niin tarkasti katsella tai melun vuoksi kuulla.

Ja se Forza 5 Onella on unelma, wiuh =)

Samsungilla oli hienot tilat Digiexpossa, siellä esiteltiin muun muassa Galaxy Gear älykelloa ja esillä olivat myös muut Samsungin mobiilituotteet kuten Tabit ja Notet.

© IT Paukku 2013

Konsoleita messuhalli täynnä:

Konsoleita oli pitkin messualuetta todella suuret määrät joten jokaiselle kävijälle kyllä riitti tilaa päästä pelaamaan.

Pelejä sai pelata ja jos halusi niin myös pitkään, varsinkin NHL 14 oli esillä, jopa Lätkämessujen puolella oli mieletön määrä Xbox 360 konsoleita joilla änäriä pystyi pelaamaan.

Tarjolla oli Need For Speed Rivals, FIFA 14 ja NHL 14, myös muut pelit kuten Sims 3 oli saanut oman tilansa ja luonnollisesti myös Battlefield 4, joka tosin löytyi Electronic Artsin K18 alueelta johon en nyt mennyt, en sitten tiedä olisiko peliä päässyt pelaamaan tietokoneella, ainakin Simsiä pelattiin tietokoneilla.

Entäs jatkossa, meinaanko käydä?

Mikäli DigiExpo järjestetään ensi vuonna, olen hyvin varauksellinen sen suhteen menenkö sinne ollenkaan, jos saavat oikeasti laitevalmistajia kiinnostumaan messuista on se silloin käymisen arvoinen.

Yhteenveto DigiExpo 2013 messutapahtumasta:

Nyt jäi hieman kuivahko fiilis tapahtumasta eikä käteen jäänyt paljon mitään. Itse asiassa SkiExpossa oli paljon mukavampaa koska siellä oli mielenkiintoa esitellä tarjontaa ja palveluita sekä tarjota ilmaiseksi messuroinaa. DigiExpossa ei muuten ilmaistavaraa ollut kai missään saatavilla?, ei edes tarroja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.