22 helmikuuta, 2014

Ei mennyt niin kuin Strömsössä tällä kertaa

Kerroin aikaisemmin olohuone-PC projektistani johon liittyy Windows 8.1 metro käyttöliittymä ja se kuinka yksinkertaista sitä on käyttää nimenomaan olohuone käytössä.

EeePC 901 kyllä toimii melko hyvin uuden Windowsin kanssa mutta sen SSD-levyt alkavat vetämään viimeisiään joten päätin päivittää television taakse hieman parempaa rautaa.

Laitoin tällä kertaa television taakse vanhan työkoneen, jonkun HP:n läppärin, siinä on muistaakseni 15” 4:3 näyttö itsessään joten se on melko painava ja kookas, tosin kun virransäästöasetukset laittaa kuntoon niin sitä voi käyttää myös näytön ollessa ala-asennossa (lue kiinni).

En ollut kuitenkaan säätänyt järjestelmää loppuun kun laitoin tietokoneen television taakse. Tarkoitus oli tehdä loppusilaus softasäätöjen sekä itse laitteen sijainnin suhteen olohuoneessa, näin ei olisi kannattanut tehdä sillä painava tietokone ei pysynyt television takana olleessa ahtaassa tilassa vaan luiskahti seinän ja televisiopöydän väliin rikkoen siinä samalla kannettavan näytön oikean alakulman.

Miksi sitten laitoin tietokoneen heti alkuunsa ahtaaseen tilaan? Se taas johtui lyhyistä kaapeleista jotka olin tarkoituksella olohuoneeseen etsinyt.

Näyttö on kyllä jokseenkin käytettävässä kunnossa edelleenkin mutta kyllähän tuo nyt harmittaa, tuo kone on periaatteessa ihan hyvä läppäri, varsinkin sen näppäimistö ansaitsee kiitosta nykyaikaisiin läppäreihin verrattuna joten se sopii erinomaisesti esimerkiksi koodaamiseen ja juttujen kirjoitteluun.

Vaikka läppäri onkin muuten hyvä oli sen tarkoitus siirtyä aktiivikäytöstä joka tapauksessa pois ja onneksi löysin sille uuden elämän olohuone-PC:nä se kun antaa tarpeeksi potkua teräväpiirtovideoille, Netflixiin ja muihin palveluihin. Näyttö on nyt siis rikki mutta onneksi laite ei ole enää muussa käytössä kuin sellaisessa jossa sen omaa näyttöä ei tarvita.

Olkkarissa on nyt siis hyvä kone, se antaa potkua jopa sen verran että sillä voi pelata muutamia vanhempia mutta edelleen suosittuja pelejäkin joten viihdekäyttömukavuus kasvoi olkkarissa kerta heitolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.