04 kesäkuuta, 2014

Gmail vihdoin sellainen kuin pitikin olla

En ole käyttänyt enää pitkään aikaan Gmailin sisäistä Google Talkia, tai nykyisin Hangoutsia koska käytän Chrome -selaimen Hangouts liitännäistä.

Kun otin Gmailista tuon Hangoutsin pois käytöstä, jätti se erittäin ikävän tilaa vievän palkin palvelun käyttöliittymän oikealle reunalle.

Raivosin pitkin internetin keskustelupalstoja ja metsästin Gmailin kehittäjiä jotta korjaisivat tämän raivostuttavan tilansyöjä bugin, en ikinä saanut vastausta.

Tänään sitten eksyin jostakin syystä Gmailin esittelysivulle ja huomasin siellä ruutukaapauksen Hangoutsista, jumaliste sehän ei edes ole käyttöliittymän oikealla reunalla vaan vasemassa framessa kaikkien muiden toimintojen seassa.

Keräsin hetken aikaa itseäni tästä valtavasta ihmetyksestä ja aloin miettimään että mitä jos jokin käyttämistäni Gmailin Labs-asetuksista aiheuttaa tämän virheen, tässä vaiheessa en vielä muistanut tarkalleen mikä niistä olisi syyllinen, jos mikään.

Selasin Labs-toimintoja, ja poistin yksittäin toimintoja käytöstä kunnes jossakin kohtaa toimintolistaa tuli “Pikaviestit oikealla”, hiljennyin ja jostain syystä kiroilin taas englanniksi... Poistin toiminnon käytöstä, laitoin kaikki juuri poistamani toiminnot takaisin käyttöön ja klikkasin “Tallenna muutokset” Gmail latautuu uudelleen ja pidin käsiä silmieni edessä ja kun katsoin ruutuun... Tyhjä palkki oli poissa!

Syyllinen!

En ollut uskoa tilannetta todeksi ja nipistin itseäni peläten että nyt herään, mutta ei tässä ainakin vielä ollaan =)

Joten toimikaa kuten minäkin jos taistelette tämän saman asian kanssa.

Tässä vielä korjauskertomukseni Google+:aan:

En tiedä kuka muistaa kun valitin Gmailin hangouts-kontaktien jättämästä tyhjästä tilasta Gmailin käyttöliittymän oikeaan reunaan, vaikka hangoutsin olisi ottanut pois käytöstä.

Nyt löysin siihen lopultakin ratkaisun ja virhe ei ole todellakaan ole ollut Gmailissa, ainakaan suoraan. Ennen nykyistä käyttöliittymää Gmailissa pystyi melko vapaasti vaihtamaan eri elementtien paikkaa käyttöliittymässä, tämä kuitenkin poistettiin ja käyttäjät raivostuivat siitä, pian kuitenkin joku Gmailin kehittäjistä rakensi asetuksien Labs välilehteen toiminnon jolla ainakin Google Talkin sai siirrettyä takaisin käyttöliittymän oikealle puolelle ja monet ottivat iloisesti tämän toiminnon vastaan, minä mukaan lukien.

Nyt sitten kun Google päivittyi tähän "boldiin" nykymuotoonsa meni Labsin toiminto rikki. Se kyllä edelleen siirtää Hangoutsin Gmailin oikealle puolelle mutta jos palvelun sulkee Gmailista, jättää toiminto edelleen sen ikävän tyhjän tilan käyttöliittymään.

Eli jos kärsitte tästä samasta ongelmasta kuin minä, niin siihen löytyy lopultakin ratkaisu, KÄYKÄÄ SULKEMASSA KYSEINEN LABS -TOIMINTO =).

gmail_hangout

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.