04 tammikuuta, 2017

Haaste: Windows 10 sovellukset jokapäiväiseen käyttöön sekä siirtyminen Facebookiin!

Microsoft haasteOlen tässä miettinyt ja päättänyt tehdä sen mitä moni ei uskalla lähteä tekemään.

Asetin itselleni rajaksi kaksi viikkoa, tämän aikana tulen suuremmalta osin käyttämään Windows 10:n mukana tulevia sovelluksia päivittäisiin askareisiin ja pitämään siitä myös jonkinlaista lokia tänne nettipäiväkirjaani.

Haasteeseen sisältyy myös some aspekti, sillä tarkoitus on tämän samaisen kahden viikon aikana käyttää lähinnä vain Facebookia sekä Messengeriä, ohjelmia ja palveluita joita olen vältellyt parhaani mukaan ja vähentää esimerkiksi Google+ surffailua.

Vaikean someaspektista tekee se että vaihdan yleisemmin käyttämäni Google Hangoutsin periaatteessa kokonaan Facebook Messengeriin, tämä on helppoa koska kaikki kontaktini löytyvät myös sieltä, ainoastaan minä olen ollut palvelusta uloskirjautuneena :)

Teen tämän koska olen nykyisin harras linux käyttäjä, Microsoftin törkeä ja ylimielinen käyttäytyminen asiakkaitaan kohtaan on ollut niin oksettavaa ettei se ole jättänyt minulle muuta vaihtoehtoa kuin siirtyä alustalta pois, nyt kuitenkin haluan tehdä tämän testin ja selvittää kuinka nykyiset Microsoftin asiakkaat tulevat toimeen Microsoftin tarjoamilla out-of-the-box työkaluilla.

En halua kuitenkaan jättäytyä hyvien Windows sovellusten ulkopuolelle, joten käytän myös niitä, tässä tarkoitan niitä sovelluksia jotka löytyvät Windows Kauppa -sovelluslataamosta. Toki käytän myös muita ohjelmia jolla normaali työskentely ja harrastelu on ennenkin tehty, kuten Open Live Writeriä, videoeditoreita ynm.. joiden avulla Microsoft maailmassa eläminen on ennenkin onnistunut. Pääasiallinen testi siis koskee periaatteessa hieman tylsempää osaa tietokoneen käyttöä.

Testi tulee ulottumaan toki myös mobiililaitteisiini, niihin tulee asennettua (OnePlus3:en ensimmäisen kerran) Facebook, Messenger, Microsoft Outlook, OneNote, Word ynm.. sovellukset jotta kokonaisuus tulisi säilymään.

Minulla on myös käytössä henkilökohtainen Office 365 tilaus ja teratavun Onedrive pilvitallennus, siirrän sinne kaikki Google Driven sisällön mutta jotta asiat toimivat myös kahden viikon koejakson jälkeen, päivitän tiedostoja edelleen myös Driveen.

Sähköpostit myös luen ja kirjoitan joko Windowsin Outlookilla tai Outlook 2016 sähköpostisovelluksella, mutta tärkeimmissä maileissa käytän Googlen Gmailia Chrome selaimen kautta, yleinen surffailu kuitenkin tapahtuu Edge -selainta käyttäen.

En siis pysty tekemään kahdesta viikosta aivan täydellistä Microsoft juhlaa mutta yritän silti suuremmalti osin onnistua haasteessani, haaste on kuitenkin minun ja minä määrään siihen säännöt ;)

Voi olla etten tule selviämään edes muutamaa päivää tästä, suorastaan sekopäisestä itsekidutuksesta johon itseni asetan, mutta keksitään vaikka sitten näin jotain väriä tähän muuten niin tavalliseen tallusteluun.

Noniin, toivottakaa minulle onnea ja menestystä, sitä tuskin edes silti tulee mutta katsotaan nyt, ehkä Microsoft on onnistunut jossain?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.