29 joulukuuta, 2018

Pölinää saunassa: Kuinka menetin luottotietoni 💶 (katso loppuun)


KUVATTU: 22.11.2018
------------------------------------
Suoraan aiheeseen: 01:30

Usein sanotaan että luottotietojen menetys on yksin menettäjän omaa syytä, näin ei kuitenkaan läheskään aina ole. Tässä oma tarinani kuinka minulta vietiin luottotiedot niin suurella summalla etten pystynyt sitä normaaliolosuhteissa korjaamaan.

On totta että olen itse allekirjoittanut nimeni papereihin mutta tuolloin 18 vuotiaana (1998) nuorena poikana ei tullut edes mieleen epäillä, en ollut edes kunnolla tietoinen mitä se loppujen lopuksi tarkoitti ja minkälainen vastuu nimensä paperiin laittamisella on.

Tähän oli osasyyllisenä varmasti myös kasvatukselliset seikat, meidän perheessä kummallakin vanhemmalla luottotiedot oli tuolloin menneet ja ulosottoa pidettiin vitsinä jota haukuttiin lasten kuullen. Miksi? tämä jäi epäselväksi enkä pitänyt tarpeellisena edes kysyä siitä kuulemaani enempää.

Älkää ymmärtäkö väärin, lapsuuteni ja kotiolot olivat minulle hyvät, raha ei määritellyt hyvää lapsuuttani tai muuten kotioloja, köyhyys ei minun lapsuudessani ainakaan näkynyt, toisin kuin useamman ystäväni lapsuudenkodissa (80 -sekä 90 -luvuilla).

Nyt on myös hyvä muistaa että videolla on tarkoitus kertoa vain siitä kuinka menetin luottotietoni, olen vuosien varrella myös itse aiheuttanut merkintöjä, tästä kerron videon loppupuolella.

Korjaus videon kohtaan 8.05: Tarkoitus oli sanoa 28, ei 88 :) ja todellinen luku mitä hain on 25.