01 helmikuuta, 2019

Open Cameraan tuli mahtava päivitys! mutta...🤔


Open Camera on päivittynyt uuteen 1.45.2 versioon jossa on mahdollista asettaa videotiedostolle kokorajoitus aina yhdeksään (9) gigaan saakka. Tämä on erinomainen ominaisuus varsinkin heille jotka käyttävät videoidensa varastointiin Googlen Photos palvelua, sillä sinne on kymmenen (10) gigan tiedostokokorajoitus.

Open Camera on siitä mahtava, sillä se osaa jatkaa videon tallentamista automaattisesti uudelle videotiedostolle kun tuo yhdeksän gigan raja tulee tiedostolla vastaan. Asetuksista voi säätää kuinka monta kertaa Open Camera jatkaa videon kuvaamista rajan tullessa vastaan.

Pointti tässä on se että kun ensimmäisen videon tiedostoraja tulee vastaan, alkaa puhelimeen asennettu Google Photos sovellus uppaamaan tiedostoa palvelimilleen, josta se on myöhemmin saatavissa, mikäli tiedostorajaa ei tuonne yhdeksään gigaan saakka voisi asettaa, tulisi tiedostoja liikaa tai jos rajoitusta ei asettaisi laisinkaan, Google Photosia ei voisi käyttää näiden videoiden tallentamiseen, ellei niitä pilkkoisi sitten myöhemmin.

Ongelma Open Camerassa on kuitenkin se ettei se pysty tallentamaan videoihin 60 fps eli ruutua sekunnissa, vaan se on rampautettu tallentamaan videon aina 30 fps nopeudella. Voisi kuvitella että tämä ei olisi kovin vakava ongelma mutta todellisuudessa myös fps nopeus tuottaa laadullisia vaikutuksia loppuvideoon.

Videokuva pitäisi aina tallentaa kuvaushetkellä parhaalla mahdollisella laadulla ja vasta editointipöydässä laskea sitä jos tarve siihen on.

Syy ei kuitenkaan ole Open Camera sovelluksen, vaan puhelinvalmistajien ohittamasta ongelmasta joihin vain he pystyvät tarjoamaan korjauksen. Heidän laitteissaaan olevia kameroita hallitaan sovellustasolla, heidän itsensä luomilla api -komennoilla ja näihin ulkopuoliset kamerasovellukset eivät pääse käsiksi sellaisenaan, vain objektiivien perusominaisuuksiin on niillä pääsy, ellei api komentoja julkaista.

Tähän halutaan nyt vaikuttaa, jotta Open Camera sekä muut kolmannen osapuolen kamerasovellukset toimisivat ja tarjoaisivat parasta mahdollista kuvauskokemusta, tarvitaan siihen painostusta joka kohdistuu puhelinvalmistajiin. Esimerkiksi OnePlussan tapauksessa, siellä kehittäjät tietävät ongelmasta kyllä, mutta eivät ole vastanneet siihen millään tavalla, vaikka yhtiön yhteisöpamput väittävätkin että tietoa on viety eteenpäin.

Ilmeisesti tämän tapauksen avaamiseksi tarvitaan enemmän käyttäjien vaatimuksia avata kameraan pääsy, edes tuon 60fps asetuksen kohdalla. Barrikaadeille siis!!!

OnePlussan omaavat, voisivat aloittaa vaikka lisäämällä valituksensa tähän threadiin OnePlussan virallisella foorumilla: https://forums.oneplus.com/threads/cant-record-in-60fps-in-3rd-party-apps-like-filmicpro-or-zy-play.926583/

Open Cameran kehityksen kannalta olisi myös hyvä että mahdollisimman moni kokeilisi ohjelmaa ja kertoisi millä laitteilla 60fps toimii ja millä ei. Tärkeää olisi saada tietoon myös se että toimiiko 60fps Camera2 Apin ollessa päällä vai ilman sitä.

Kertokaa havainnoistanne vaikka tämän videon kommenttiosiolla tai blogissani niin vien raportit sovelluksen pääkehittäjän Mark Harmanin tietoon.

Open Camera on ladattavissa täältä: https://play.google.com/store/apps/details?id=net.sourceforge.opencamera&hl=en_US

PS: Video on myös käynyt Cyberlinkin PowerDirectorin Android version läpi ja se on heikentänyt laatua melkoisesti, testi tämäkin :)