25 toukokuuta, 2019

Tilasin Eurooppalaisen sairaanhoitokortin

Kela tarjoaa sen verkkopalvelun kautta mahdollisuuden tilata EU:n alueella toimivan sairaanhoitokortin, eli Health Insurance Cardin “EHIC” ilmaiseksi.

Kortilla on mahdollista saada hoitopalveluita eri maissa, ilman erillisiä yllätyskustannuksia joita ulkomaalaiset saattavat palveluista saada.

Minä en yleensä hirveämmin ulkomailla matkustele mutta ajattelin että tämä ilmainen ja rahanarvoinen kortti on joka tapauksessa hyvä hankkia passin vierelle.

Noin kahden viikon päästä kortti saapui enkä ollut lopputuloksesta kovin innoissani.

Kortti edestä
Kortti edestä.
Kortin ulkoasu on äärimmäisen huonoa jälkeä, joko painatus on huonosti onnistunut tai koneen DPI arvot ovat olleet liian alhaiset, tekstistä on vaikea saada selvää edes normaali valaistuksessa. Vain ns. täytetyt kentät näkyvät hyvin mutta pohja ei.

Kortti takaa
Kortti takaa.

Esimerkiksi se että jo valmiiksi huonolaatuisessa pohjassa käytetään valkoista fontin väriä, vaalean sinisen taustan päällä. Teksti on myös todella pientä. Tosin tekstin koolla ei taida olla mitään väliä, sillä tekstit ovat tässä kansainvälisessä kortissa Suomeksi ja vain suomeksi. On se sitten kiva kun joudut kuumeisena tai muussa kivussa alkaa kääntämään vastaanottovirkailijalle jokaista sanaa englanniksi, koska näin joudut varmasti tekemään.

En tiedä kuinka kauan kortin on saanut tilata, ehkä kyseessä on vielä lastentaudit mutta luulisi että tämänlaisen kortin kanssa osattaisiin edes perusasiat heti oikein.