08 helmikuuta, 2020

FinnHEMS laskeutui takapihalleni 2016! 🚁


KUVATTU: 7.10.2016
--------------------------------
Ihmettelin syksyllä 2016 kun yllättäen alkoi kuulumaan järkyttävää meteliä, juoksin olohuoneen ikkunalle tiirustelemaan saattaisinko nähdä metelin aiheuttajan.

Aluksi en nähnyt mitään mutta yllättäen asuintaloni yläpuolelta viihelsi suuri helikopteri, jonka nopeasti jo tunnistan ”mediheliksi”, joka oli jo tuolloin muuttunut FinnHEMS lääkärihelikopteriksi, nopeasti juoksin hakemaan kännykkäni ja aloin kuvaamaan kopterin laskeutumista.

Helikopteri laskeutui takapihalleni, jota kutsun luonnoksi, sen vapaan kasvillisuuden vuoksi.

Helikopteri oli maassa noin neljänkymmenen minuutin verran, tällä kertaa vain lääkäri ja muu henkilökunta palasi lentoaluksen luokse, joten ilmeisemmin potilas pystyttiin hoitamaan viereisen korttelin talon asunnossa kuntoon paikan päällä, eikä potilasta tarvinnut viedä kopterilla hoitoon.


Kuvasin videon alkuperäisesti 4K -tarkkuudella mutta koska siitä ei juuri ole mitään erityistä hyötyä, renderöin lopputuloksen lopulta vain FullHD tarkkuudelle ja tiedoston koon pienentämiseksi, ajoin renderöidyn version vielä Handbrakessa läpi, jossa pienensin videon bitraten 8000kb/s suuruiseksi.