06 maaliskuuta, 2020

Pölinää saunassa - niilo22 kohtasi Youtube fasismin


Youtube on ottanut raukkamaiset keinonsa käyttöön, suositulla niilo22 Youtube -kanavalla.

Mikael ”niilo22” Kosola, on kohdannut Youtuben mielivaltaisen, suorastaan fasistisen linjan, jonka mukaan palvelu poistaa videoita ja suorastaan rankaisee käyttäjiään.

Mikaelilla on yli 71 tuhatta kanavan tilaajaa ja kanava on yksi aktiivisimmista ”suomituben” kanavista, ei vain Mikaelin toimesta vaan myös aktiivisen kommenttiosion vuoksi. Nillo22 kanavalle ilmestyy yleensä päivän aikana kahdesta, kolmeen tai jopa viiteen erillisen videon verran uutta materiaalia ja jokainen video aiheuttaa helposti yli 2 000 yksittäistä kommenttia.

Niilon videot koostuvat paasauksista säästä ja monesta muusta päivän polttavasta asiasta mutta eniten katsojia varmasti kiinnostaa seurata juuri sitä, miten Mikael ottaa arjen asiat haltuun, tai lähinnä miten ei ota. Tahaton komiikka Mikaelin elämässä on ehkä se valtti, joka on pitänyt kanavan hengissä jo yli yksitoista (11) vuotta!

Mikael ei ole kuitenkaan poliittisesti aktiivinen, hän ei edes ymmärrä koko asiaa, koska se ei hänen elämäänsä juurikaan ohjaile, eikä ole ohjannutkaan. Nyt kuitenkin joku oli antanut Mikaelille tarroja, jotka olivat sisältäneet ilmaisesti natsismiin viittaavia kuvia ja tästä YouTube ja sen moderaattorit olivat sitten tunkeneet hernenpalon nenäänsä pahemman kerran.

Ilman että Mikaelille olisi kerrottu tai otettu millään lailla yhteyttä Youtuben puolesta, Youtube vain poisti videon, jossa Mikael näyttää kyseiset tarrat, joita oli saanut.

Mikael oli todellisuudessa täysin viaton, koska oli ilmeisesti ymmärtämättömyyttään yksinkertaisesti vain näyttänyt TARROJA videolla.

YouTube poisti videon ja samalla antoi myös kolmen kuukauden mittaisen bannin, jonka aikana niilo22 -kanavalle ei voi julkaista uusia videoita.

Uskoisin että kyseisen toimenpiteen voisi haastaa ja ehkä siten jopa pyörtää Youtuben päätöksen mutta Mikael ei ole sen kaltainen ihminen joka haaston osaisi valmistella saatikka lähettää.

Eikä tämäkään ole se suurin ongelma, vaan se että Youtube ylipäänsä kehtaa toimia tällä tavoin aktiivisia käyttäjiään, tai ylipäätänsä käyttäjiään kohtaan. Toiminta on suoranaista fasismia. Vaikka yrityksellä toki on oikeus toimia miten haluaa omassa palvelussaan, ei se silti tarkoita sitä etteikö toimintaa voisi kutsua siksi mitä se on, tässä tapauksessa fasismiksi, jolla pakotetaan muita (palvelun käyttäjiä), toimimaan tavalla jonka jokin taho (yritys) katsoo parhaaksi. Tämänlainen toiminta on erittäin epäloogista ja tuomittavaa, mikäli vielä yritys tekee palvelun joka pohjautuu käyttäjiensä sisältöön.

Nyt kaikki ilmeisesti haluavat nähdä videon, noh Gallus Erectus, teki koko draamasta hyvän videon, jossa myös tuo kyseinen "herneenpalko" kohta, ei voi kuin nauraa Youtubelle: https://www.youtube.com/watch?v=O4iXNcFHvBc


Luonnollisesti tähän on olemassa ratkaisu, ja se on LBRY :)