16 heinäkuuta, 2020

Mobiilipelien nousevat tähdet

Appien ja pelien lataaminen on yhä helpompaa ja suositumpaa, ja nykyisin lähes jokaisen taskusta löytyy jokin oma salainen pahe, minkä ääressä tulee vietettyä illan viimeisiä tunteja. Sellaiset retroklassikot kuin Final Fantasy, Mega Man ja Sonic on myös saatavana mobiilina ja suosittelen niitä lämpimästi, mutta jos sinua kiinnostaa uudemmat hittipelit, kannattaa tutustua tähän artikkeliin lähemmin.


Best Fiends

Kotimainen Seriously Entertainment on noussut mobiilipelien kehittäjänä Suomen kärkisijoille. Sen marraskuussa julkaisema Best Fiends Stars-peli lähti hienosti käyntiin, ja se on himpun verran helpompi ja nopeampi peli kuin sarjan aikaisemmat versiot. Best Fiends-sarjassa on neljä peliä ja Seriously on laajentanut pelihahmojen tarinaa ja syventänyt sen kuvastoa upeilla animaatioilla. Best Fiends on pulmapeli, jossa yhdistetään linjassa olevia erilaisia kuvioita, mistä pienet Minutia-planeetan ötökät saavat lisäpaukkuja taisteluun etanoita vastaan.

Crash Bandicoot

Crash Bandicoot -pelin mobiiliversio ei ole vieläkään tullut Suomeen kovasta odottelusta huolimatta. Peli on tällä hetkellä ladattavissa muutamissa maissa Android-laitteille ja videoklipeissä peli vaikuttaa lupaavalta.

Ilmaiseksi ladattavassa Crash Bandicoot- pelissä, juostaan kolmea eri rataa ja ajatuksena on väistellä esteitä hyppien ja liukuen sekä villisti pyörähdellen. Pelissä juokseva tasmanianjuovapussimäyrä seikkailee kolmella eri kartalla Turtle Woods, Lost City ja Temple Ruins, joista jokainen on erilainen maailma tutkittavaksi ja täynnä yllätyksiä. Lisäksi pelin kerrotaan tarjoavan mahdollisuuksia tukikohdan paranteluun erilaisilla ostoilla. Crash Bandicoot Mobile -nimellä kulkevan pelin kehittäjä on peliyhtiö King, joka tunnetaan megahitiksi nousseista Candy Crush -peleistä.

Sillä aikaa, kun odottelemme pussimäyrän tuloa suomalaisiin mobiileihin, on syytä tutustua myös yhteen toiseem vauhdikkaaseen tulokkaaseen.

Forza Street

Ilmaispelattava Forza-kaahauspeli on ladattavissa jo nyt mobiilina. Autopeliin pääse käsiksi niin iOS- kuin Android-laitteilla. Peli perustuu vauhtiin ja näyttäviin autoihin, joita voi tuunata vieläkin tyylikkäämmiksi. Vaihtoehtoina on 67 ajoneuvoa BMW:stä Lamborghiniin. Aikaisemmin Forza on ollut PC:llä, mutta nyt hurjastelemaan pääsee myös kätevästi mobiilina. 

Forza on edullisempi lompakolle, kuin sen kilpakumppanit, sillä pelissä voi päästä melko pitkälle ilman suurempia ostoja. Jos sinua taas kiinnostaa, jokin todella poikkeuksellisen tarinan omaava peli, kurkkaa seuraava...

Hatoful Boyfriend

Tätä kyyhkysten deittailusimulaattoria ei voi syyttää omaperäisyyden puutteesta. Devolverin Hatoful Boyfriend-pelissä rakkauteen voi kirjaimellisesti kuolla. Tämä maksullinen (5,49€) peli vetoaa tunteisiin, mutta ei ota itseään liian vakavasti, ja mikäli kyyhkysten romanssit eivät ole juttusi, tässä pelissä tarina ja pulmien ratkominen voi todella viedä mukanaan. Pelaa hetki ja saat hyvät naurut, mutta mikäli kaipaat enemmän perinteisempää jännitystä, voi mobiililla nykyään pelata myös kätevästi rahapelejä.

Nettibingo

Kolikkopelien mobiilibingossa voit nauttia bingosta missä ja milloin tahansa. Mobiilibingon pelaaminen onnistuu suoraan selaimesi kautta eikä se vaadi latauksia. Kiireiselle tämä on helppo tapa pelata silloin kuin huvittaa ja sosialisoida.

Pelaajan käytössä on myös chat-toiminto, jonka avulla voi jutella muiden pelaajien kanssa, pakollista se ei kuitenkaan, mikäli rupattelu ei ole juttusi. Jos nettibingo innostaa, on Kolikkopeleillä paljon eri vaihtoehtoja mistä valita. Potit kasvavat ja osaa voi ottaa myös kimpassa. 

Markkinoilla on laaja valikoima nettikasinopelejä videokolikkopeleistä pokeriturnauksiin ja pöytä- ja korttipelien joukosta löytyy kaikki klassikot, kuten pokeri, blackjack ja ruletti. Onkin haastavaa tietää, mistä aloittaa, mutta usein suosikkipeliin huomaa palaavan uudestaan ja uudestaan.

TOP 10-lista

Tässä vielä kansainvälinen lista tämän hetken kuumimmista peleistä, jotka kannattaa myös tsekata edellä mainittujen lisäksi. Forza Street löytyykin listalta sijalta 9. Toivottavasti myös kotimaiset uutuudet löytävät tiensä pelaajien taskuihin.

1. Stellaris: Galaxy Command

2. Randonautica

3. Crying Suns 

4. Pokémon Café Mix

5. My Talking Tom Friends

6. Kingdom: Two Crowns

7. SpongeBob: Krusty Cook-off 

8. KartRider Rush+

9. Forza Street 

10.Sonic at the Olympic Games

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.