01 huhtikuuta, 2021

VINKKI: Näin käännät Inbox -kansion, Saapuneet -kansioksi Outlookissa

Kun organisaatiosi luo sinulle sähköpostin Microsoftin pilveen tai Exchange -palvelimeen, voi käydä niin että sinun ”saapuneet” -kansio näkyykin palvelimen oletuskielellä, joka yleisesti on Englanti ja näin ollen saapuneet -kansio onkin ”Inbox” -kansio.

Sähköpostisi toiminnan kannalta tällä ei ole juuri merkitystä mutta se voi ärsyttää, jos käyttöliittymän kieli on muuten sovelluksissasi Suomi.

Näiden ohjeiden avulla saat käännettyä Inbox -kansion nimen, Saapuneet -kansioksi Outlookissa:

Tätä muutosta ei yllättäen tehdäkään Outlookin työpöytäsovelluksella, vaan asetus muutetaan verkkoselainversiossa, osoitteessa: https://outlook.office.com (organisaation owa). Kun olet päässyt kirjautumaan organisaatiosi sähköpostiin selaimellasi, huomaat varmasti, että käyttöliittymän kieli sielläkin on suomi mutta Inbox sen kuin vain kummittelee mukana.


Ei hätää, nyt käydäänkin sitten verkkoselainversion asetuksissa painamalla sivun oikeasta yläkulmasta löytyvää hammasrataskuvaketta ja tämän jälkeen valitaan vielä erikseen linkki: ”Näytä kaikki Outlookin asetukset” (löytyy valikon alimmalta riviltä).

Nyt ruudulle saatiin varsin kattava asetusikkuna, josta voit säätää Outlookin käyttökokemusta mutta me emme nyt keskity niihin, vaan menemme vasemman navigointilistan kohtaan: ”Yleiset”. Nyt ruudulle pitäisi ilmaantua kieli ja aika -asetukset.

Valitaan kieleksi English (United States) ja muistetaan tarkistaa, että kielen alle ilmaantui valinta: ”Nimeä oletuskansiot uudelleen määritellyn kielen mukaisiksi”.

Nyt painetaan asetusikkunan Tallenna painiketta ja ladataan verkkosivu uudelleen.

Nyt käyttöliittymän pitäisi näkyä englannin kielellä ja myöskin Outlook sovelluksessa, tilin kaikki oletuskansiot ovat muuttuneet englanninkielisiksi.

Nyt toistamme saman ruljanssin. Avataan verkkoselainversion Settings -> View all Outlook settings -> General -> Language and time -> Language: Suomi (Suomi). Tarkistetaan että valinta osuu kohtaan ”Rename default folders so their names match the specified language”. Tallennetaan uudet asetukset, painamalla Save -painiketta. Ladataan verkkosivu uudelleen ja nyt käyttöliittymä on käännetty suomeksi, mukaan luettuna Saapuneet -kansio.

”Inbox” -kansio on nyt myös kääntynyt Outlook työpöytäsovelluksessa suomenkieliseksi ”Saapuneet” -kansioksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.