06 elokuuta, 2015

50 euroa pois sähkölaskustasi jos vaihdat nyt! Toimeentulotuen asiakas mieti tarkkaan

Sähköyhtiöt ovat nyt jälleen aloittaneet kovan kilpailun keskenään yrittäessään saada toistensa asiakkaita, yhteistä monella vaihtokampanjalla kuitenkin on se että yhtiöt ovat valmiita antamaan jopa 50 euron "edun" jos vaihtaa nyt.

Yksi Fortumin kampanjamainoksista

Tämä 50 euron etu voi kääntyä varsinkin vähätuloiselle jopa huonommaksi diiliksi ja miksi, siksi koska asuinkunnan sosiaalitoimi maksaa sähkölaskusi joka tapauksessa, se maksaa sen mahdollisesti omalle tilillesi jolloin voit kuun alussa lainata siitä ja maksaa laskun vaikkapa työttömyystuesta myöhemmin kun se pamahtaa tilillesi.

Nyt jos kuitenkin innostut tuosta 50 euron edusta ja vaihdat sen innoittamana sähkösopimuksen ja tuo 50 euroa vähennetään sitten seuraavasta sähkölaskustasi, on se sinulle 50 euroa miinusta tuloihin sillä tuolloin fatta ei maksa sinulle sähkölaskua ainakaan sitä viiskymppistä, etkä siis saa sieltä niin sanottua normaalia toimeentulotukimaksua vaan siitä on mukavasti vähennetty tuo sähköyhtiön tarjoama etu ja vähennys jatkuu mahdollisesti myös seuraavan kuukauden hakemuksen yhteydessä: "Etu on 50 euron hyvitys ensimmäiselle sähkölaskulle. Sähkölaskun ollessa alle 50 euroa, hyvitys siirtyy seuraaville laskuille" -Mainitaan Fortumin kampanjan ehdoissa.

Täällä Jokioisilla on kuitenkin rajoitettu sosiaalitoimen maksaman sähkölaskun määräksi maksimissaan 40 euroa yksinasuvalta kuukaudessa, joten tuo tarjottu 50 euroa olisi minulle kirjaimellisesti miinusta tuloihin.

50 euroa on hyvin paljon rahaa ihmisille jotka elävät toimeentulotuen varassa, enkä tässä tarkoita nyt sitä että sähkölasku jäisi maksamatta, vaan sitä että sitä voi toimeentulotuesta ikään kuin lainata ja maksaa sen kuluvan kuukauden muista suuremmista tuista kuten sanoin, esimerkiksi työttömyystuesta.

Joten olkaapa varovaisia noiden sopimuksien uusimisien suhteen, jos sellaiselle on edes tarvetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.