01 elokuuta, 2015

Minkiön Höyryfestivaalit 2015

Kävin Äidin kanssa viime viikonloppuna Minkiön rautatieasemalla järjestetyillä höyryfestivaaleilla, tapahtuma järjestettiin nyt kymmenettä kertaa joten ajattelimme käydä kokemassa moiset vielä kun täällä Jokioisilla asutaan.

Tapahtumassa esiteltiin höyrykoneita, vanhoja ja uusia mutta lähinnä vain vanhoja lokomobiileita sekä tietenkin Jokioisten museorautatien junakalustoa joka oli varsin näyttävää.

Tämänlaiset tapahtumat ovat yleensä ilmaisia kävijöilleen mutta Höyryfestivaalit eivät sitä olleet, lippuja ostettiin konduktööriltä tai asemilta, lippu oli ranneke ja sen hinta oli 16 euroa per nuppi, hinnan toisaalta ymmärtää sillä nämä vehkeet ovat melko kalliita ja niiden kunnossapito tuskin on yhtään sen edullisempaa joten menköön tällä kertaa :)

Tapahtuma oli varsin hyvin järjestetty, joka puolella oli henkilökuntaa tai ainakin höyrykoneiden käyttäjiä joilta saattoi kysellä härveleistä enemmän tai muuten neuvoa jos sormi menisi suuhun, joten siitä täydet kymmenen pistettä.

Myöskin ruokapuoli oli hyvin esillä, makkaraa sai niin höyrytettynä kuin myös perinteisesti grillattuna, tarjolla oli möys lettuja, anteeksi lättyjä sekä keittoa ja muuta purtavaa. Alkoholia ei tainnut olla tarjolla näillä festareilla lainkaan, vaikka tapahtuman henkeen olisi sopinut jonkin vanhemman tai paikallisen pienpanimon oluita.

Mutta tässä heti alkuun kuvaamani video ja alla lupaamiani kuvia tapahtumasta kuvateksteineen, huom!. Kuvat saa suuremmaksi klikkaamalla niitä. :)

Tulimme tapahtumaan Jokioisten museorautatien asemalta JR5 eli tuttavallisemmin Orion höyryveturin vetämällä junalla:

JR5 vuodelta 1948, veturi on toiminut Jokioisilla vuodesta 1949 lähtien.
Vaunut olivat vanhoja mutta melko kolkkoja :)

Kun saavuimme alueelle niin meitä odotti iloinen ja hyvin retromainen asematalo:
Minkiön asemarakennus :)
Asemarakennuksen kyljessä oli hieman vanhempaa mainosta ja perinteinen Suomen postin, postilaatikko.

Retroa tarjoiltiin myös veturihallissa jossa oli todella tyylikäs mainostaulu, löytyykö näitä tuotteita enää nykyisin markkinoilta?

Tässä vielä yksi kuva JR5 veturista.

Hallin reunalla oli yksi unohdettu "maitokannu" :)


Tässä, ei niin perinteinen pappatunturi, kyseessä moporesina.

Tätä moporesiinaa käytettiin ilmeisesti junaradan vikojen etsintään, se on hyvin kevyt ja sen saa äkkiä pois radalta jos juna yllättää :) Nykyisin raiteet ilmoittavat itse mikäli niissä on vikaa...

Äiti lukee erään veturin historiaa...

Odotin että pienoisrautateitä olisi ollut enemmänkin mutta esillä oli ainakin ensimmäisenä päivänä vain yksi mutta tyylikäshän tuokin :)


Pienikokoisia itse koottavia lokomobiileita, varsin kallis harrastus. Yksi tuollainen voi maksaa jopa 200 euroa! ja kyllä, ne toimivat kuin oikeatkin! Siitä sitten vain kehittelemään härveleitä! :)

Tapahtumassa oli myös yksi höyrylaiva, Julli oli ikävä kyllä hyvin pieni joten kannelle ei päässyt ihmettelemään tämän enempää ;)

Höyrylaiva Julli nostettu jalustalle

"karjavaunu"

Tapahtuman livemusiikista vastanneet mummelit ja papparaiset valmistivat tässä soittimia.

Tulensammutusyksikkö, ikävä  kyllä vuosimallia en huomannut selvittää :( mutta palomestari itse taitaa olla samalta aikakaudelta? ;)

Tyylikästä ON!

Tämä pikkuveturi veti pientä raiteenpätkää, ensiksi eteenpäin ja sitten pakitettiin takaisin :D, vaunu jossa olimme oli todella vanha, ikävä kyllä en muista senkään ikää tähän hätään.

Paikalle oli saapunut myös eräs kirjakauppias jolla oli paljon erilaisista raidevekottimista kirjallisuutta tarjolla, häneltä löytyi myös vanha HKL:n raitiovaunukyltti nostalgiaa! Kyltin olisi voinut ostaa 50euron hintaan.Vanhanajan muusikot näyttävät parastaan, musiikki on parasta kun se tehdään itse soittimia myöden ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.