25 lokakuuta, 2019

HPE Proliant MicroServer Gen10 SSD kitin asennus 🤓


HPE Proliant Microserver on nimensä mukaisesti HP:n pienikokoinen palvelintuotesarja.

Sarjan yksi pienimmistä malleista on Gen10, kuuluva kuutiomallinen, lähinnä gateway/tiedostopalvelin käyttöön soveltuva laitekokonaisuus, johon on mahdollista liittää 4 kiintolevyä, ongelma on kuitenkin siinä, että tähän asti minun on pitänyt käyttää neljännessä levypaikassa, käyttöjärjestelmän sisältävää SSD-asemaa.

Näin ei pitänyt olla, sillä HP esitteli tuotetta sellaisena, jossa kaikki neljä kiintolevypaikkaa on tiedostopalvelimen käytössä, siten että järjestelmälevy on kuution päällä. Kun palvelin aikoinaan meille tuli, olin ihmeissäni, kun järjestelmälevyn paikalla olikin vain levykeasemaan soveltuva virtakaapeli. Eihän siihen mitään SSD-levyä pystynyt asentamaan sitten kuitenkaan.

Mistä saisin adapterin, joka muuttaisi tuon FDD-virtakaapelin SATA-levyille sopivaksi? Aloin etsinnän niin yleisistä tietotekniikan verkkokaupoista, kuin myös kiinan marketeista. Kuitenkin tuloksetta, toisin päin olevia kaapeleita oli kyllä tarjolla.

Se miksi etsinnän tein, johtui yksin siitä, ettei HP tuolloin vielä ollut päästänyt markkinoille palvelimeen liittyviä lisäosia, ei niitä ainakaan vielä tuolloin ollut saatavilla käyttämien jälleenmyyjien kautta.

Nyt muutama päivä takaperin, törmäsin aivan vahingossa tuotteeseen, joka oli kaiken lisäksi HP:n oma lisävaruste meidän Microserveriin. Nimittäin HPE MicroServer Gen10 Slim SFF SATA Enablement Kit. Osanumerolla 870212-B21. Tuotteen sai Dustinilta noin 12 euron hintaan (alvilla noin 15 euroa) joten laitoimme tuotteen tilaukseen ja video saakin kertoa loput…