05 joulukuuta, 2016

Wondershare Filmora ei käytä kaikkea tehoa hyödykseen


KUVATTU: 11.10.2016
-----------------------------------------
Huom, Tämä bugi on havaittu lokakuussa, eikä sitä ole vieläkään korjattu.
-----------------------------------------

Wondershare Filmora näyttää erityisen hyvältä videoeditorilta Windowsille, tämä kun kykenee renderoimaan 4K-tason videota ja jossa editointi on helppoa, kuten lisäobjektien lisääminen sekä leikkaaminen.

Filmorassa ongelmana on sen kehittäjän ahneus, kaikki liitännäiset ja ylimääriset efektit ovat maksullisia. Perusefektit tulevat toki editorin mukana mutta heti kun ne eivät riitä, on lisenssin lisäksi maksettava ekstraa.

Suurin ongelma on nyt kuitenkin se ettei Filmora hyödynnä tietokoneen resursseja, kyse on ilmeisesti optimointibugista, jota ei vieläkään ole korjattu, vaikka videolla esiintyvän version jälkeen on jo pari korjauspäivitystä tullut. Ensimmäinen korjauspäivitys hävitti myös Filmora lisenssini, enkä saanut sitä koskaan takaisin, kyseinen lisenssi oli niin sanottu community-lisenssi joka jaetaan aktiivisille videoiden tekijöille. Wondersharen asiakaspalvelu ei koskaan vastannut kyselyihin lisenssin katoamisesta, joten päätin antaa lopulta tälle ohjelmalle kenkää.

Nykyisin editoin täysin kdenlive editorilla, jossa kaikki on hieman vaikeampaa mutta samalla hyvin yksinkertaista. En voi kuin suositella lämpimästi kdenliveä, tällä hetkellä editori on saatavilla vain Linuxille mutta Windows versio on työn alla.

Ei kommentteja: