10 elokuuta, 2018

Päivitin kuitunopeuden! Nyt uppii satasella

Minulle on tärkeää että netin lähetyskaista on mahdollisimman nopea, toki pidän myös vastaanottavan kaistan nopeudesta mutta se ei ole niin kriittinen minulle kuin niin sanottu uppi.

Tämä johtuu aivan pelkästään siitä että käytän pääsääntöisesti tallennuslevynä kaikelle tiedostoliikenteelleni niin sanottua pilvipalvelua tai palveluita ja nyt viimeisin muutos käytännöissäni olikin se että maksan Googlelle kuukaudessa 40 euroa rajoittamattomasta levytilasta.

Joten vaikka jo aikaisempi 50Mb/s uppikaista olikin melkein riittävä, ei se sitä tosiaankaan ollut. Sopivasti nyt Google muutokseni aikaan internet palveluntarjoajani Lounea oli aloittanut nopeudennostokampanjan jota hyödyntämällä pystyin nostamaan valokuituliittymäni nopeutta vain muutaman euron lisäkustannuksella kuukaudessa.

Nyt nopeuteni on virallisesti 250Mb/s verkosta sisäänpäin ja 100Mb/s verkosta ulospäin (aikaisemmin 100Mb/s / 50Mb/s). Kääntäisin mieluusti luvut toisinpäin mutta siihen Lounea ei toistaiseksi ainakaan ole valmis taipumaan :)

Olen nyt tehnyt erilaisia mittauksia ja olen huomannut että Lounean viralliset luvut vuotavat, tarkoittaen tässä tapauksessa sitä että rajoitin antaa hieman periksi, kuten alla oleva kuva osoittaa:

En valita, en ollenkaan :)

Puhelimen puolella minulla on 4G liittymäni maksiminopeus on 200Mb/s, luvattua maksimia ei uppikaistalle ole määritelty mutta en ole koskaan nähnyt sen ylittävän tai edes tulevan lähelle 100Mb/s rajaa. Puhelimessa on toki hyvä olla myös hyvä uppikaista liikenteessä ollessa koska tiedostot siirtyvät reaaliaikaisesti Google Driveen / Google Kuviin (riippuen tiedostomuodosta).

Nyt on siis tiedonsiirtonopeuksien kohdalla asiat jo melko hyvällä mallilla mutta vielä on paljon asioita mitä täytyy saada tehdyksi jotta uusi systeemi tulisi lopulta valmiiksi ja projektin etenemisestä ja suunnitelmista tulen kertomaan enemmänkin tässä blogissa joko teksti- tai videoformaatissa.

Ei kommentteja: