15 helmikuuta, 2020

Nettipäiväkirjani - Blogin korjaustyöt aloitettu

Eipä ole pitkään aikaan minulta tullut blogiin liittyvää päivitystä, noh tässä se nyt on. Koska olen suorastaan jättänyt tämän blogin heitteille, on sen elvyttäminen nyt aloitettu toden teolla.

Minun sisältöni on nykyään yhä enemmän ja enemmän ollut videopainotteista ja tulee kyllä sitä olemaan jatkossakin.

Joka tapauksessa kirjoitukset tähän blogiin ovat sen vuoksi jääneet vähemmälle ja olen enemmänkin kirjoitellut nyt tuonne Puhetta tietotekniikasta -blogiin.

Tähän tulee muutos, sillä haluan jatkossakin kirjoittaa nettipäiväkirjaan elämästäni yleisemmin mutta tätä ennen minulla on huomattava määrä korjauksia tehtävänä.

Videoiden embed koodit uuteen hostaukseen:

Vaihdoin Youtubesta LBRY -sisällönjakopalveluun ja olenkin päivittänyt blogin Youtube videoiden embed- koodin LBRY:n vastaavaan. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että videot ovat edelleen täällä blogissa nähtävillä mutta ne tulevat Youtuben sijasta, LBRY palvelusta ja soitin näyttää siten hieman erilaiselta.

Kuvat MBnettiin:

Google myös muutti jossakin välissä viime vuotta tapaa, jolla se etsii blogiteksteissä julkaistut kuvat, tämä tarkoitti sitä että osassa blogeista kuvat eivät enää latautuneet. Ikävä kyllä kosketti niin IT Paukkua kuin myös Nettipäiväkirjaani.

Kun saan tuon LBRY migraation lopullisesti valmiiksi, alan korjaamaan blogista kadonneita kuvia.

Jatkossa kuvat tulevat Mikrobitin palvelimelta, he kun tarjoavat tilaajille gigan levytilaa, johon kuvat hyvin mahtuvat.

Toki voisin käyttää Googlea myös kuvapalveluna mutta käyttämäni Open Live Writer, ei pysty tallentamaan kuvia Googlen usercontent -palvelimille, johtuen tuosta aikaisemmin mainitsemastani muutoksesta.

Mikrobitin MBnet, antaa vielä käyttää FTP -palvelinta, jota OLW tukee suoraan joten laitetaan kuvat nyt sinne.

Enkä tietenkään halua alkaa omaa ftp-palvelinta omissa palvelimissani pyörittämään protokollan heikon tietoturvan vuoksi, joten antaa muiden huolehtia tästä :).

Käytän OLW:n lisäksi silloin tällöin myös Bloggerin omaa editoria, joten jos ja kun kuvia sieltä lisään, tallentuvat ne toki Googlen usercontenttiin.

 


Mainoksia JA mainoksia:

Blogger antaa mahdollisuuden näyttää mainoksia blogeissa ja olen toistaiseksi niiden antanut myös minun blogissani olla.

Olen miettinyt kuitenkin mainoksien poistamista blogista, koska niistä ei juurikaan tule rahaa ja ne toki hidastavat  jonkin verran blogin latausaikoja.

Mainokset tällä sivustolla tulevat Googlen sekä Shareholicin mainosverkostoista ja ne myös omaavat jonkinasteista käyttäjien seurantaa, jota nykyään en juurikaan hyväksy.

Olisi kuitenkin kiva saada jotain ropoja tästä työstä, vaikka se toki harrastus on. Tähän pitäisi keksiä jokin parempi vaihtoehto kuin nämä mainokset, joten kertokaapa ehdotuksia!

Minulla on Patreon sivuni kyllä tehtynä mutta mielestäni se ei idealtaan sovi tämänlaiseen moniformaatti julkaisuun ja onkin aikanaan ajateltu videoideni tueksi.

Myyn edelleen artikkelipohjaisia mainoksia sekä linkkejä ylläpitämiini blogeihin, nämä ovat toistaiseksi olleet paras rahoituksenlähde julkaisuilleni ja ovat tietoturvaltaankin siten hyviä, etteivät ne ainakaan sisällä seurantaa. Uskon myös siihen että kävijäkuntani ymmärtää näiden artikkeleiden sekä linkkien tarkoituksen, eivätkä ehkä ihan tosissaan lähde niitä klikkailemaan ;).

PALAUTETTA TARVITAAN!

Myös, jos teillä on kehitysideoita, vaikkapa ulkoasun suhteen, laittakaa ihmeessä alas kommenttia!

Ei kommentteja: