16 helmikuuta, 2020

Yllättävä ratkaisu kansikuvien lisäämiseksi blogipostauksiin

Huomaa otsikon vieressä oleva kansikuva.
Minulla on varsinkin täällä Nettipäiväkirjassa ollut ongelmana, se ettei videopostauksissa ole mahdollista tarjota artikkeliin kansikuvaa, joka näkyy esimerkiksi silloin kun jaan sen sosiaalisessa mediassa.

Olen nyt löytänyt tähän melko yksinkertaisen ratkaisun, jota en osannut ilman hakukonetta edes ajatella.

Kun artikkelissa on jo iso videosoitin, omalla sisäisellä kuvallaan, ei artikkeliin yleensä tuolloin sovi enää laittaa erillistä kansikuvaa, varsinkaan silloin jos haluaa käyttää samaa kuvaa joka videolle on jo annettu.

Neuvoksi pulmaan löytyi varsin yksinkertainen vinkki!

Voit nimittäin lisätä artikkeleihin piilokuvia, ne lisätään artikkeliin kuten mikä tahansa kuva mutta kuvatiedoston määrityksen jälkeen, kuva katoaa artikkelista. Kuitenkin jos olet asettanut kuvan järjestyksessä ensimmäiseksi blogipostauksessa, tulee kuvasta tuolloin niin sanotttu kansikuva, jonka useat somepalvelut osaavat automaattisesti etsiä ja näyttää omassa palvelussaan.

Kun lisäät kuvan Bloggeriin, se antaa kuvalle samalla kaikki sen määritykset <div> syntaksin sisälle, kuten esimerkiksi koon, tyylin sekä tasaus -tiedot, näiden tietojen perusteella Blogger osaa asettaa kuvan oikein näkyville.

Kyseinen kenttä näkyy Bloggerin HTML-editorissa, kuvan yläpuolella näin:

<div class="separator" style="clear: both; display: none; text-align: center;"></div>

Tarkkasilmäisimmät huomaavat rivissä varmasti jotain hassua, kyllä! Jotta kuvan voi piilottaa itse artikkelista, on <div> -syntaksiin lisätty määre: ' display: none;'. Määritys kertoo ettei kyseistä kuvaa kuulu näyttää mutta se jätetään silti löydettäväksi.

Tämän vinkin avulla saat jakolinkeistäsi jatkossa vihdoin modernimpia ja näyttävämpiä.