23 kesäkuuta, 2018

Kotiverkon tekniikka saanut uuden paikan 🤓


Pitkäaikainen haaveeni on lopultakin toteutunut.

Olen pitkään miettinyt ja suunnitellut kuinka saisin vietyä verkkotekniikkaa eteisessä olevalle hattuhyllylle, se kun ei ole ihan tavallinen hattuhylly vaan isompi hyllytila jota halusin hyödyntää verkkopalvelinten ja muiden verkkolaitteiden pitopaikkana.

Ongelma oli vain se ettei eteisen kyseiselle seinälle mennyt ensimmäistäkään sähkö tai mitään muutakaan kaapelia, joten kaapelointi ja sähkönsiirtäminen oli isoin jarrutekijä suunnitelman läpiviemiselle.

Sitten keksin hyödyntää tuollaista rautaista hyllypidikettä jota käyttäisin kaapeleiden vetämiseen eteisen poikki, pidike saatiin porattua kattoon ja nyt kaapelit menevät suhteellisen siististi hyllylle.

Videolla näkyy nyt miltä projekti näyttää tällä hetkellä, tällä hetkellä siksi koska vielä täytyy saada kehitettyä kaapelia olohuoneeseen, se vaatii jonkun verran naputtelua taas.

Hattuhyllyn lisäksi rakensin myös toisen haaveeni lopulliseen olomuotoonsa eli testiverkon jolla on myös oma palomuuri, säätöpöydälle tulee nyt siis perusverkko pfsensen yli ja sitten suoraan kuitulaatikosta veto testiverkkoon.

Testiverkossa voikin sitten säätää erilaisten palvelinohjelmistojen ja muiden härpäkkeiden parissa, ilman pelkoa siitä että säädöt vaikuttaisivat oletusverkkoon.