17 lokakuuta, 2018

Google+ katoaa, vai katoaako?

Google+ Logo (Source: Google.)
Ei ole pitkä aika kun viimeksi kirjoitin Google:sta. Nyt tuleekin sitten heti perään toinen juttu, nimittäin Google kertoi kuun alussa että se sulkee Google+ palvelun ns. kuluttaja eli, ilmaisversion palvelusta mutta jatkaa sen kehitystä maksullisen ja yrityksille suunnatun G-Suite palvelun käyttäjille.

Vielä ei ole selkeää linjaa siitä miten Google+ G-Suiten puolella muuttuu mutta ainakin toistaiseksi G-Suiten puolelta tulevia käyttäjiä voi seurata myös julkisesti, eli niin sanotusti G-Suite Domainin ulkopuolella.

Voi kuitenkin olla ja on hyvin todennäköistä että Google muuttaa Plussaa siten ettei ulkopuolisten ole mahdollista enää edes seurata G-Suite käyttäjiä vaan että Google+ jää G-Suite domainin sisäiseksi kanavaksi, sillä tällä hetkellä Googlelta puuttuu domainin sisäinen tiedonjakokanava, ja siihen Google+ olisi erinomainen vaihtoehto.

Ainakin toistaiseksi kuitenkin ja tällä hetkellä Google+ tarjoaa yllä olevan tavan lisäksi G-Suite käyttäjille mahdollisuuden jakaa sisältöä myös täysin avoimesti, kaikille palvelun käyttäjille, myös siis domainin ulkopuolisille käyttäjille.

Olen nyt hionut G-Suite käyttäjästäni mahdollisimman samankaltaisen kuin julkisella puolella olevan, tosin Googlen asiakaspalvelusta ilmoitetaan ettei ainakaan vielä julkisen Google+ tilin sisältöä voi siirtää G-Suite käyttäjälle. Toivoa kuitenkin sopii että tähän jokin export/import työkalu saadaan aikaiseksi.

Toivoisin jopa että kaikki perinteisen Google tilin sisällön voisi siirtää kätevällä työkalulla maksullisen G-Suite käyttäjän nimiin, kuten muun muassa Youtuben sekä Bloggerin.

Joka tapauksessa, en ole lopettamassa Google+ palvelun käyttöä. Enkä ole vielä lopettamassa perustilin käyttöä mutta kohti perinteisen Google+ palvelun loppua, siirryn jatkuvasti enenemissä määrin G-Suite käyttäjälle, joten sisältöä tulee myös sinne.

Uusi G-Suite käyttäjäni Google+ palvelussa löytyy tämän linkin takaa joka kannattaa käydä asettamassa seurantaan.