27 syyskuuta, 2020

Google bannasi LBRY -sovelluksen Play kaupasta!

Google on poistanut LBRY mobiilisovelluksen, sen Play kaupasta (Play Store). 

Google väittää sovelluksen poistamisen syyksi pgraafisen sisällön. Todellisuudessa kyseessä on ollut komediaklippi, jonka aiheena on ollut kyllä *keksi mutta itse videoissa ei näytetä aktia, joka vaatisi myös LBRY palvelussa mature -tagin käyttöä.

Vaikka Googlen käytös kilpailevaa tuotetta kohtaan on jo törkeää, on huojentavaa kertoa, ettei LBRY käyttö sinällään vaadi sovellusta, vaan se toimii niin mobiilissa kuin myös työpöytä käytössä selaimen kautta. LBRY sisältöä on pääosin tarkoituskin katsoa lbry.tv -tai uudesta odysee.com videosivustolta.

Sovellusta käytetään lähinnä sisällönjakamiseen, vaikka toki silläkin sisältöä voi katsoa ja siten auttaa sisällön edelleen jakamista mobiililaitteen kautta. Periaatteessa mobiiliversion pointti on sama kuin työpöytä versionkin. Se avittaa sisällönjakamista, vaikkei mobiilisovellus sinällään jaa levytilaa syövää sisältöä kokonaisuudessaan, se jakaa sisällön etsimiseen tarvittavia metatietoja, jotka kertovat muille sovelluksille mistä varsinainen data löytyy ja miten se koostetaan. 

LBRY on julkaissut LBRY sovelluksen myös vaihtoehtoiseen sovelluslataamoon, F-Droidiin. F-Droid sisältää lähinnä vain avoimen lähdekoodin sovelluksia ja on siten mielettömän mielenkiintoinen paikka löytää hyötysovelluksia Android alustalle.

Nyt LBRY löytyy myös F-Droidin sovelluslähteistä ja yllä olevalla videolla kerron muun muassa kuinka F-Droid otetaan käyttöön ja miten LBRY sieltä mobiililaitteelle ladataan.

LBRY on mahdollista asentaa myös suoraan lbry.com sivuston kautta .APK -tiedostosta mutta tällöin käyttäjä ei saa automaattisia päivityksiä, joten siksi F-Droid on parempi vaihtoehto.

Videolla on myös LBRY Inc, toimitusjohtaja Jeremy Kauffmanin video, jossa hän kertoo tapauksesta.

Ei kommentteja: