08 tammikuuta, 2021

#jannerage - Elitismi Linux foorumeilla

Olen useamman vuoden ajan, kohdannut Linux keskustelufoorumeilla todella ärsyttävää elitismiä.

On sitten kysyjänä toiminut minä tai joku muu, on muutamien aiheiden kohdalla selkeästi havaittavissa naurettavaa elitismiä.

Yksi näistä aiheista on RAID0. Eli tietty RAID-asetus, jonka tarkoitus on antaa käyttäjällensä kiintolevyistä suurin mahdollinen yhteinen levytila käyttöön, siten että levyjä kohdellaan aidosti yhtenä kiintolevynä antaen näin edukseen vielä nopeamman kirjoitus- ja luku nopeuden.

Jos joku foorumin käyttäjä sattuu ilmoittamaan, että hänellä on kyseinen RAID-asetus omassa levypakassaan käytössä, ei hän saa kysymykseensä vastausta pitkään aikaan vaan suoraan sanottuna sata kiloa löysää paskaa päällensä. Tarkoittaen sitä, että foorumin elitistit aloittavat yhteisen moralisointikampanjan, jossa he huutavat täyttä kurkkua alkuperäisen kysymyksen tai keskustelun aloittajalle, kuinka vastuutonta on käyttää kyseistä asetusta, koska tiedostot kyseisessä pakassa on kamalassa vaarassa tuhoutua, koska RAID0 ei varmuuskopioi tiedostoja, joita sinne tallennettaan, jos yksi levy pakassa hajoaa, menetät kaikkien levyjen tiedot!1!!1!!11

Tätä jatkuu lähes loputtomasti, jokaisen elitistin pitää sanoa samat varoitukset useampaan kertaan, muun turhan tauhkansa seassa. Mistä ihmeestä nämä elitistit ovat saaneet päähänsä olla moraalisia äänitorvia ja tehdä yhdelle käyttäjälle hetkestä helvettiä, vain koska RAID0?

He, joilla on RAID0 tai jotka haluavat luoda RAID0 pakan, se heille suotakoon ja ilman moralisointia. Kuka muutenkaan haluaa elää jossakin tiedostojärjestelmän tai RAID-järjestelmän varmuuskopioinnin varassa? Kyllä varmuuskopioista huolehditaan ihan oikealla tavalla, joko käyttämällä varmuuskopiointisovelluksia tai kopioimalla halutut tiedostot toiseen paikkaan.

Jos RAID0 kuukahtaa, niin mitä sitten? Varmuuskopiot ovat taatusti olemassa ja jos ei ole, mitä sitten? Vastataan niihin kysymyksiin vain, moralisointi ei vastaukseen kuulu, jos et pysty vastaamaan kysymykseen, jätä threadi rauhaan.

Ei kommentteja: