27 tammikuuta, 2006

Sauli Niinistöstä

Aikamoista kauhuskenaariota Sauli Niinistö heitti muutama päivä sitten esitetyssä vaalitentissä, jossa hän sanoi että haluaisi Suomeen mallin joka ajaisi työttömät kotoaan matalapalkkatöihin niin että osa palkasta olisi sosiaali- tai työttömyysturvaa ja osa taas joko valtion tai yksityisen sektorin maksamaa "palkkaa".

Tämä siis tarkoittaisi sitä että työttömät pakotettaisiin kaikista ikävimpiin työtehtäviin palkalla joka ei kannusta työtä tekemään ja näin ajaisi ihmisiä entistä kurjempiin oloihin, joka taas toisi varmasti lisää kotiväkivaltaa ja muuta "oheistoimintaa"(huumeet, rikollisuus ynm...) jota ylimääräisiä paineita kestämättömät työttömät joutuisivat käsittelemään.

Niinistö sanoi että tämänlainen ohjelma parantaisi työttömien arkea sillä että heillä olisi jotain tekemistä ja näin työttömien syrjäytyminen estettäisiin.

Siis nyt en oikein ymmärtänyt Niinistön sanomaa??.
Niinistön olisi erittäin hyvä hieman tutkia työttömien arkea ennen kuin alkaa tuollaisia sanomia lennättelemään suustaan.

Siitähän kaikki nykyiset työttömät pitäisivät kun valtio pakottaa ihmiset "työhön". Työttömistä tällä tavalla tehtäisiin laillisia orjia joilla tehtäisiin kaikki sellainen työ jota kukaan muu ei enää tekisi.

Sitä paitsi työvoimatoimistoilla on ohjelmia jo jotka tosin ovat vapaaehtoisia, näitä ohjelmia kutsutaan työvoimapoliitiseksi työvoimaksi, josta saa erillistä korvausta työttömyystuen lisäksi.

Nyt viimeisten ovensuukyselyiden mukaan taistelu Niinistön ja Halosen kohdalla on melko tasaista joten taidan sitten kuitenkin käydä Halosta äänestämässä sillä en missään nimessä halua suomeen yhtään tiukempaa "työttömyys"- politiikkaa mikä täällä jo on(nykyinenkin on sairasta riistoa, älyttömillä pikku muodollisuuksilla(joista ei ilmoiteta etukäteen työttömälle) jotka polkevat työttömän oikeuksia.

1 kommentti:

Janne Granström kirjoitti...

en pysty nyt oikein käsittämään mitä tarkoitusta ajat sinun tekstilläsi mutta minä en tuota ainakaan allekirjoita, miksi hemmetissä meidän pitäisi jotain takaisin saada, alueita jotka ovat totaallisen köyhiä... minä en lähde tukemaan mitään sellaista ohjelmaa joka maksaa valtiolle (lue. kansalaisille) miljardeja euroja.

Alueet takaisin, ei kiitos! pitäkööt mummolansa.