06 huhtikuuta, 2006

Apple julkaissut työkalun Windowsin asennukseen

Mikrobitti uutisoi että Apple on julkistanut Boot Camp Ohjelman jonka avulla Microsoft Windows on mahdollista asentaa Applen tietokoneisiin kuten esimerkiksi Intel pohjaiseen Mac Miniin.

Aikaisemmin Applea eräs nimettömänä pysyttelevä hakkeri oli luonut epävirallisen ohjelman jonka avulla Windowsin pystyi asentamaan Intel x86 (core/core duo) pohjaisiin macintosh tietokoneisiin, tämän käyttö tosin edellytti että ensiksi tehtiin Windowsille muokattu asennuslevy sekä muita vaikeampia toimenpiteita jotka vaativat peruskäyttäjältä paljon uskallusta.

Applen Boot Camp ohjelma pitää sisällään myös paljon kaivatut Windows ajurit Macin laitteistolle, joiden kehittäminen vapaaehtoisvoimin oli vielä pahasti kesken... tai oli ja oli, kyllähän niitä varmasti kehitetään edelleen vaikka Apple oman bootin kehittikin, noista hakkereiden väsäämistä ajureista voi tulla myös paljon monipuolisempia ja enemmän tehokäyttäjiä innostava vaihtoehto. Katsellaan nyt miten nämä eri osapuolet lähtevät toimimaan.

Se että Applekin haluaa Windowsin omille koneilleen on melko omituista... Windows kun on tunnetusti melkoinen tietoturva ongelma, tosin Apple ei sitoudu mihinkään tukipalveluihin Windowsin osalta.

Ei kommentteja: