18 huhtikuuta, 2006

Viestiliikennetiedot myös USA:n käyttöön?

Tuli vastaan taas järkyttävää tietoa netissä surfatessani.

E.U. aikoo mahdollisesti jakaa viestiliikennetietoja Yhdysvalloille.

E.U. on määrännyt jäsenvaltioidensa aloittaamaan kansalaistensa viestiliikenteen logittamisen, tähän kuuluvat sähköpostit(lähettäjä/vastaanottaja), puhelinsoitot sekä mahdollisesti myös mistä ip osoitteesta on surffattu millekkin nettisivulle.

Sähköpostien sisältöä ei kai tallennetta mutta tekniset palvelin tiedot kylläkin, puhelintiedoista tallennetaan numerot.

Koko tallennuspakko on täysin käsittämätön ja kallis kaikille operaattoreille jotka määräystä suostuvat tottelemaan. Nykyinen tekniikka on jo alusta asti mahdollistanut tämän järjestelmän ohittamisen esimerkiksi sähköpostin pystyy salaamaan, puhelimia voi kierrättää eri numeroista.. niin ja onhan meillä ilmaiset tekstiviestimahdollisuudet sekä rekisteröimättömät prepaid liittymät, myös gsm puhelimet pystytään salaamaan niin että tietoa ei niistä selväkielisenä ulos saa.

Koko tämän tallennussysteemin ideana on kai saada terroristit ja muut suuret rikolliset kiinni.. . mutta uskon että he käyttävät jo nyt näitä kiertäviä systeemeitä eivätkä ole luottaneet peruspalveluihin muutoinkaan.

Tässä linkki EFFI;n tiedotteeseen tietojen jakamisesta.

Ei kommentteja: