08 joulukuuta, 2006

Googlen sähköpostipalvelu sekoilee

Googlen tarjoama Gmail sähköpostipalvelu on omassa käytössäni seonnut ensimäisen kerran.

Kyseessä on tilanne jossa olen saanut vastauksen lähettämääni viestiin eri osoitteesta mistä sen olisi pitänyt tulla.

Minulla on automaattisesti tallennetut osoitelistat käytössä eli tulevat ja lähtevät sähköpostiosoitteet tallennetaan kontaktilistaan automaattisesti, siellä on nyt muutama samankaltainen sähköpostiosoite forssa@vps.fi sekä forssa@kela.fi.

Kyselin tänään tietoja Kelasta ja lähetin sähköpostia osoitteeseen forssa@kela.fi, sain vastauksen hetken kuluttua mutta osoite josta vastaus tuli olikin forssa@vps.fi joka on muuten henkilöstövuokrausyhtiö ja osoite paikallisen toimiston.

Kun vastasin saamaani viestiin lähetin sen kuitenkin varmuuden vuoksi osoitteeseen forssa@kela.fi ja kyselin samalla miksi olen saanut vastausviestin henkilöstövuokrausyhtiöltä, Kelassa sanoivat että ainakin he ovat lähettäneet viestin omilla tiedoillaan, joten tässä päässä on mahdollisesti ongelmia. (tämäkin vastaus tuli mukamas vps.fi osoitteesta)

Joten lukijat kertokaa minulle mikäli olette törmänneet samankaltaisiin ongelmiin sähköpostipalvelua käyttäneenä.

Ongelma ei ehkä mahdollisesti olekkaan Gmailin vaan ongelmia saattaa olla muissa palvelimissa ja reitittimissä uskon kuitenkin Gmailin olevan ongelmanlähde tai tarkemmin sen kontaktilistan. Kuitenkin nyt suosittelen aina tarkistamaan sähköpostiosoitteet viesteistä ennen kuin lähdette vastailemaan.

Gmail on myös vielä "Beta" eli testausvaiheessa joten tämänlaisia ongelmia voi tulla eteen enemmänkin, ongelma on kuitenkin uusi ja olen huomannut sen vasta tänään joten joku koodimuutos Googlen puolella on saattanut aiheuttaa ongelmia.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Katso viestin headereista mistä ja mitä kautta viesti on tullut.

Janne Granström kirjoitti...

Received: from kelaposti3.kela.fi (posti.kela.fi [194.89.160.3])
by giza ([192.168.100.10]:25) (F-Secure Anti-Virus for Internet Mail 6.50.60 Release)
with SMTP; Fri, 8 Dec 2006 13:12:23 -0000
(envelope-from (etu.suku@kela.fi))
From: forssa@vps.fi
To: janne.granstrom@gmail.com
-----------------------------

noin :/