21 helmikuuta, 2007

Kiintolevy hajosi

Tänään sitten tapahtui se mitä yleensä eniten pelätään tietokoneiden kanssa toimiessa.

Työpöytäkäytössä olevasta tietokoneesta hajosi kiintolevy, Käytössä on/oli Windows XP SP2 ja NTFS tiedostojärjestelmillä toimivat osiot jotka on yhdessä 120gigatavun SATA-kiintolevyssä. Nyt näyttää siltä että kumpikin osio on käyttökelvottomana.

Olin päiväunilla ja herätessäni joskus puolenpäivän aikoihin huomasin että koneeni oli käynnistystilassa ja alhaalla luki "levyä ei voi käyttää paina CTRL+ATL+DEL ja käynnistä tietokone uudelleen". Luulin että kyseessä on vain jokin pikkuklike joka olisi jo mennyt ohi, mutta kiintolevyn ääni käynnistysvaiheessa oli sen verran karmaisevaa kuultavaa että tiesin hävinneeni pelin. Olen nyt kuitenkin aloittanut Windowsin asennuslevyltä löytyvällä CHKDSK ohjelmalla osioden mahdollisen palautuksen, aloitin palautusohjelman käytön suuremmalle osiolle jossa oli tavaraa jota en ollut kerennyt varmuuskopioida tai edes järjestellä, eli kaikkea uutta netistä imuroitua, katsotaan nyt mitä sieltä tulee... Aloitin palautus/korjaus operaation joskus 13:00 ja nyt CHKDSK ohjelma näyttää 70% valmiutta, saas nähdä tuleeko tuolta mitään.

Onneksi minulla on tärkeistä tiedostoista varmuuskopiot vain 3 viikon takaa verkossa datapalvelimella, joten ne on kyllä turvassa ja voi huokaista helpotuksesta siltä osin.

Otin päivällä yhteyttä ystävääni joka on järjestänyt hyvin ehdoin uusia osia minulle aikaisemminkin, tilasin nyt sitten uuden kiintolevyn sekä samalla gigatavun lisämuistia ja muutamia pienempiä muita osia ja tarvikkeita. Kauppahinnaksi tuli karvan verran alle 200€ mikä mielestäni on hyvinkin edullinen ja kuriirin pitäisi tuoda uudet kamat jo huomnna Torstaina.

Ei kommentteja: