05 maaliskuuta, 2007

Viikonloppuun: murtautuminen, palautus ja turvaaminen

Viikonvaihde oli kyllä uskomattoman vauhdikasta aikaa.

Naapurillani joka asuu harmikseen talon maataso kerroksessa kävi murtovarkaita Perjantai iltana ja vielä harvinaisen aikaiseen aikaan joskus kello 21:00.

Asukas ei itse ollut paikalla vaan oli käymässä ystävänsä luona, hän kerkesi olla vain noin 15-20minuuttia poissa kotoaan ja sillä välin häneltä oli rikottu makuuhuoneen ikkuna, josta vorot olivat tulleet sisään, viety DVD/VHS yhdistelmä, Digiboksi ja 28" kuvaputki-televisio.

Oli siinä kummastelemista miten roistot olivat kerenneet siinä ajassa viemään kaiken tuon.

Vorot olivat mitä ilmeisemmin loukkaantuneet pahastikin ikkunan läpi tullessaan sillä heidän verta oli joka puolella asuntoa, soitettuamme poliisille ottivat he verestä näytteet tunnistamista varten ja pikaisen haastattelun kaikilta silloin paikalla olevilta ja lähtivät tämän jälkeen pois sen kummemin asiaa tutkimatta.

Noh ensimäiseksi me löysimme television talon takapihalta ja kannoimme sen pikaisesti takaisin omistajalleen, televisio jopa toimi mutta oli kärsinyt ulkoisia vaurioita onneksi tosin kuvaruudunlasi oli täysin naarmuton.

Kun lähdin kotiin kävin samalla tutkimassa lumeen jääneitä verilänttejä ja seurasin niitä, ensimäiseksi minä löysin laitteiden SCART- ja A/V-johdot jotka poimin mukaani, seurasin verijälkiä viereseen talon rappukäytävään asti josta löysin piilotettuna DVD/VHS yhdistelmälaitteen ja palautin tavarat omistajalleen, digiboksia en löytänyt.

On se vain kumma että poliisit eivät tätä osaa osanneet tai halunneet tehdä vaikka kuitenkin heillä näytti olevan käsitys siitä keitä roistot olivat olleet ja mihin he yleensä tavarat piilottavat (poliisi ilmoitti keskukseen että muut partiot katselisivat rappujen alle mikäli tulee tarvetta niissä käydä).

Viikonloppu menikin sitten ystäväni kanssa "vartioiden" mikäli vorot päättäisivät tulla uudestaan, tällä kertaa olisimme olleet hyvinkin valmistuneita kohtaamiseen ;).

Ei kommentteja: