04 marraskuuta, 2007

Gmail - hitaasti uudet palvelut lokalisoituun versioon

On suoranaisesti ihme että Google ei panosta sitten ensimmäisen käännöstyön jälkeen lokalisoituihin Gmail versioihin, uusia ominaisuuksia saa käyttöönsä vain mikäli asetuksista määrittää käytettäväksi English (US) käyttöliittymäkielen, tämä ei siis todellisuudessa muuta vain kieltä vaan koko Gmailin version.

Gmailiin lisättiin jo aikaa sitten toiminto jolla pystyi kätevästi lisäämään sähköpostiviestistä ns. Eventin Googlen kalenterisovellukseen, tätä ei vieläkään ole saatavilla Suomenkielisessä käyttöliittymässä.

Nyt juuri äsköttäin Google julkaisi uuden version Gmailista jossa käyttöliittymää on hiottu entisestään, on esimerkiksi käteviä pikalinkkejä edellisiin sähköposti/chat -keskusteluihin suoraan lähettäjäkentästä ynm.. Mitään näistä toiminnoista ei siis Suomenkielisessä Gmailissa ole, myös kontaktienhallinta on saanut uuden selkeämmän käyttöliittymän mutta taas.. voi unohtaa meidän Gmailista.

Näin kolmatta äidinkieltä ymmärtäneenä jenkkiversion käyttäminen ei ole minulle henkilökohtaisesti vaikeaa mutta siinä ärsyttää eritoten se että siinä kello on aina AM/PM muodossa eikä sitä pysty edes asetuksista vaihtamaan 24 tuntiseksi (miksiköhän?).

Ei kommentteja: