27 marraskuuta, 2008

"Guitar Heroa" netissä ja CD levyn hankinta

Seurasin tuossa aamupäivällä Chris Pirillon Youtube-videoita ja siellä oli yksi video jossa esiteltiin netissä olevia ilmaisia vaihtoehtoja suosituille musiikkipeleille ja yksi esittelyistä peleistä oli peli nimeltään Jamlegend jonka idea ja toiminnallisuus on kuin suoraan Guitar Herosta, tosin ohjaimena toimii näppäimistö ja alustana tietokoneen internet-selain jossa flash-tuki.

Peli itsessään on todella addiktoiva sillä voit kilpailla suorituksista muiden pelaajien kanssa vertailemalla omia tuloksia heidän tuloksiinsa. Pelissä on myös hyvää musiikkia tarjolla, yksi yhtye jonka tuotoksia peliin on ladattu (peliin voi lisätä kappaleita) on nimeltään Kill the Alarm (Myspace) varsinkin heidän yksi kappaleensa nimeltään "Never Come Around" on niin hyvä että se sai minut ottamaan bändistä selvää ja lopulta niin paljon että halusin ostaa heidän albuminsa, no albumin osto ei olekkaan helppoa, etsin etsimällä mutta nykyään näyttää siltä että netistä ei enää ole saatavilla aitoa CD-levyä vaan tarjotaan vain MP3-tiedostona levyä, halvalla kyllä mutta DRM-rajoituksilla varustettuna.

Nyt kun kerrankin haluan ostaa ihan oikean levyn, näyttää se olevan mahdotonta, no näin valoa vihdoin tunnelin päässä ja löysin kaupan (ulkomuistista, Google ei löytänyt) ja laitoin sen hakuun yhtyeen nimen ja kuinkas ollakkaan se löysi levyn ja ihan aitona CD-versiona, no sitten petyin taas sillä levyn hinta on huikeat 22€+postikulut joka tekisi yhdeksän kappaleen levylle hintaa noin 30€. Tästä indie-yhtye tulee saamaan varmaankin noin 1-2% joten jätän ihan senkin takia levyn tilaamatta.

On tämä kyllä kumma kun kerrankin haluaisin ostaa ja tukea tekijöitä niin minua rangaistaan kohtuuttomilla maksuilla. Minä vaikka piratisoin levyn ja pyydän sähköpostilla yhtyeeltä tilinumeron johon voin kympin pistää, uskoisin että se heille käy. Näin muuten teenkin ja kirjoitan tänne sitten miten meni :).

Ei kommentteja: