20 marraskuuta, 2011

Ei enää alkoholia sanoi lääkäri, juonko sitten liikaa?

Minulla on nyt reistaillut ylävatsa jo parisen kuukautta, jouduin lopettamaan myös tuon ICT-asentajan koulutuksen sairauspoissaolojen vuoksi, tai itse sitä koululle ehdotin.

Lääkäri on kieltänyt minua useampaan otteeseen jättämään alkoholin ja tupakan, jos sitä polttaisin, alkoholi kielletään vaarallisesti kohonneiden maksa-arvojen vuoksi, olen pitänyt itseäni alkoholin kohtuukäyttäjänä mutta ehkä minulla sitten vain on normaalia heikompi maksa joka ei kestä ns. viikonloppu juomisia jotka kaiken lisäksi ovat yleensä vain oluita.

Ihmettelen kovin miksi maksa-arvot ovat sitten niin koholla?, voikohan syy olla se että yleensä kun minut on verikokeisiin lähetetty, on ollut tiistai ja jälkiä viikonlopun juomisesta varmasti tuloksissa tuolloin on. Jos lähete olisi ollut vaikkapa keskiviikolle, voisi tulos olla erilainen mutta minä kun en lääkäri ole enkä lääketieteestä juuri mitään tiedä niin uskon lääkäriä ja lopetan alkoholin, ainakin toistaiseksi.

Lopettaminen ei ole minulle mikään ongelma, en minä joka viikonloppu edes juo, ehkä joka toinen tai yleensä en nykyisin edes niin usein. Taisin olla viime kuussa juomatta muutenkin, eikä se tuntunut miltään, paitsi että ei vaan haluttanut juoda vaikka tilaisuuksia olisi ollut taas vaikka joka sormelle.

Itse asiassa juomaton kuukausi oli kaksi kuukautta siten kun tarkasti muistelen, viime kuun puolella join kai yhtenä iltana ja silloinkin vain muutaman hassun oluen.

Eilen, eli lauantaina kuitenkin sorruin jälleen oluisiin mutta minulla itselläni iski pikaisen humaltumisen myötä huono olo ja ehdoton stoppi, ei vaan tee mieli juoda, pahaa tekee koko juomisen ajattelu.

Tuolla on nyt päälle 20 tölkillistä Koffia, voi tulla ostamaan ken tahtoo! ;)

Mutta vakavasti ottaen juominen on nyt minun osalta ohi, tein itselleni lupauksen että se on ohi ainakin uuteen vuoteen asti.

Jotta tämä avautuminen ei nyt pelkästään juomiseeni tai juomattomuuteeni mene, en sano että olen käynyt lääkärissä juomisen vuoksi, ongelma on vatsalaukussani ja lääkärit epäilevät mahahaavaa, tämä on mielestäni myös hieman outo diagnoosi sillä en ole juuri stressannut enkä juurikaan voi kahvia sietää. Teetä taas tulee nykyisin juotua enemmänkin, en sitten tiedä voisiko se siitä tulla?

Maanantaina on siis vatsalaukun tähystys, siinä sitten toivottavasti selviää ainakin miksi ylävatsa on kipeä, se on joskus niin kipeä että en pysty olemaan kauaa yhdessä asennossa ja istuminen on vaikeaa, kävellessä kipua taas ei tunnu laisinkaan, josta tulee mieleen se hauska video jossa joku tyttö väitti saaneensa kehitysvamman rokotteesta ja ongelma poistui vain kun hän juoksi :D

Mutta tämänlaista hauskaa elämässäni tällä kertaa.. nyt voisi olla BF;n aika :)

2 kommenttia:

%ramonda% kirjoitti...

Ja mitenkäs kävi lekurissa?
Itelläni samaisia vaivoja,ja tähystyksiä takana useita...

Jatkuva "kirvely" ei ol hyvästä! Zemppiä!
Ai niin,unohda valkoiset jauhotuotteet ja rasvaiset ruoat toviksi ja kuullostele vatsaasi...
Mulla loppu kärvistely ruokavalion myötä..mutta palasi,kun aloin taas syödä kaikkea..
terv. ramonda

Janne Granström kirjoitti...

Kiitos kannustuksesta. seuraava tähystys on muistaakseni parin viikon jälkeen, sitten pitäisi tuloksia jo nähdä. rasvaiset ruuat ovat osa ruokavaliotani kuten videopäiväkirjasta näette :). voisihan ne koittaa jättää pois mutta vaikea löytää caihrvaihtoehtoja. vinkkejä saa lähettää :)