31 toukokuuta, 2013

Aivan järjetöntä toimintaa TE-Toimistolta, onnea kaikki työttömät vastavalmistuneet!

Todistin tänään kuinka vastavalmistunut nuori yritti päästä kirjoille TE-toimistoon työttömäksi työnhakijaksi koska työpaikkaa hän ei ollut vielä kerinnyt saada. TE-toimiston virkailija laittoi aikomuksille stopin heti alkuunsa,” Me emme voi sinua merkata työttömäksi työnhakijaksi tässä, sinun täytyy tehdä se itse internetissä” selitti virkailija nuorelle.

Jalat meinasivat pettää alta kun katselin ja kuuntelin TE-toimiston virkailijan toimia kuinka se kohtelee tulevia asiakkaitaan, virkailija puolusteli asiaansa sillä että jopa ministeritasolta on tullut huomautuksia siitä että TE-toimiston asiakkaat eivät käytä verkkopalveluja tarpeeksi ja tästä syystä tämäkin nuori joutui tilanteeseen jota kukaan ei ikinä olisi uskonut tapahtuvan.

Virkailijalle ei olisi ollut mikään ongelma merkata vastavalmistunut kortistoon se on muutama ok, ok, seuraava ok sivu ja ruksi oikeaan paikkaan ja asia olisi hoidettu. Virkailija huomautti myös että mikäli asiakkaalla tai tässä tapauksessa tulevalla asiakkaalla ei olisi mahdollista käyttää palvelua, esimerkiksi ei omistaisi verkkopankkitunnuksia, voitaisiin haku laittaa voimaan tällöin virkailijan itsensä toimesta, siis kuten on ennen toimittu alusta lähtien. Mutta kun nuori sanoi että hänellä on tunnukset loppui palvelu kuin seinään.

Miten ylipäänsä nuori voisi tällaisista asioista tietää?, hän tulee ensimmäistä kertaa TE-toimistoon päässään kymmeniä kysymyksiä kuinka ylipäänsä koko järjestelmä toimii mutta tilanne kaatuu täysin sekavaan tilanteeseen.

Nyt nuoren piti etsiä verkkopääte ja käydä asettamassa itsensä työttömäksi mutta verkkopalvelu ei ole todellakaan mikään yksinkertainen ja helppo uudelle asiakkaalle joka ei voi todellakaan tietää palvelun esittämien kaikkien kysymyksien vastauksia. Normaalisti tai ennen ilmoitus tehtiin niin että virkailija kysyi nämä kysymykset asiakkaalta itse ja jos ei asiakas pystynyt tai osannut vastata, virkailija opasti ja kertoi mistä on kyse. Nyt tätä mahdollisuutta ei ollut.

Kyllä tulee moni nuori näinä päivinä järkyttymään kun TE-toimiston väki kääntää heidät heti ovella ulos.

Tilanne sattui Forssan TE-Toimistossa 31.5.2013

Ei kommentteja: