06 syyskuuta, 2013

Jääkö Suomeen mitään? Puhelimet vietiin ja nyt on jo maitokin lähdössä

Good Job Stephen!

Elop sai työnsä päätökseen ja myi Nokian matkapuhelintoiminnot Microsoftille, teki juuri sen mitä pitikin, lyödään Nokian hinta pörsissä alas, potkitaan suurin osa ulos ja sitten myydään roska pois pilkkahinnan isolle pomolle.

Noh Nokia järkytyksestä ei kyllä hetkessä palaudu, en ainakaan minä mutta seuraava järkytys odottaa jo kulman takana kun Valiossa mietitään kannattaako maitoa enää myydä Suomessa, enää kun se ei oikein mene kaupaksi kuin Venäjällä.

Syynä maidon heikkoon menekkiin on meidän oma viranomaistoiminta joka pakotti Suomalaisen maidon hinnannousun ja samalla Ruotsalainen maito myy ja kasvu sen kuin jatkuu, Suomessa kun Valion maitoa ei enää saanutkaan myydä halvalla, johtuen yksinkertaisesti siitä että joku kuluttajaviranomainen kuvittelee että Valio myy maitoaan liian halvalla ja yrittää näin pitää markkinajohtajuutensa?!?

KKV lätkäisi Valiolle vaatimuksen nostaa hintoja puuttumatta kuitenkaan ulkomaidon myyntiin, onhan se nyt selvää että jos Valion maito maksaa maitohyllyssä 1,20€ litralta ja Ruotsalainen laadultaan yhtä hyvä maito maksaa 0,80€ litralta, kuluttaja valitsee Ruotsalaisen, toisin toki olisi jos laadussa olisi eroja mutta kun ei ole.

Miksi siis Valio yrittäisi enää Suomessa kun ensinnäkin maito menee suurimmaksi osaksi viemäriin ja asiaan ei voi itse puuttua esimerkiksi laskemalla hinta siihen jossa se markkinoilla yleisesti on.

Eli kohta Suomi tunnetaan taas siitä mitä se oli 70-luvulla, eli puustaan mutta ei sielläkään taida enää aidosti Suomalaisia firmoja olla juuri nimeksikään ja irtisanomisia alalla tapahtuu tuon tuosta joten mitä meille lopulta jää? Muutamalle ehkä jokunen miljoona euro pankkitililleen mutta se siitä.

Hallitus ei ole ottanut todellista kantaa Suomen myymiselle ja tuhoamiselle vaan lähinnä tukee niin sanottua rahat pois ja äkkiä toimintamallia joka täällä on jostain syystä nyt muodissa. Katainen nauttii. ja TeliaSonera myy hyvin.

Kekkosen aikaan tuskin olisi näin käynyt, äijä olisi kiiltävä kalju edellä painunut Nokian pääkonttoriin ja repinyt myyntipaperit alta aika yksikön ja huutanut että tätähän ei myydä. Valiolla olisi myös yksinoikeus maitotuotteisiin ja niin maitotuottajat kuin  koko valtionyrityskin voisi hyvin ja vielä vähemmän joku ns. kuluttajaviranomainen olisi pitänyt kiltisti päänsä kiinni.

Mietityttää kuinka kuluttajaviranomainen voi pitää hyvänä asiana sitä että perusmaidonhinta nostetaan pilviin, kenen hyväksi se nyt asioita ajakaan?

Ei kommentteja: