20 syyskuuta, 2013

Päivitin iPadiin uuden iOS7–käyttöjärjestelmän, en selvinnyt ilman ongelmia

Päivitys ei mennyt aluksi aivan nappiin, johtuen varmaankin Applen palvelinten ruuhkautumisesta mutta jouduin aloittamaan päivitysprosessin useaan otteeseen uudelleen vaikka olin jo asennuspaketin saanutkin Applen palvelimilta.

Päivitys etenemässä.

Kun asennustiedoston hakemisen jälkeen painoin asenna painiketta (tulee kuvan Ladataan… kohdalle), teki iPad aikansa jotakin ja sitten ruutuun ilmestyi teksti “Päivitystä ei ole tällä hetkellä saatavilla, yritä myöhemmin uudelleen” Teksti on muistikuvan mukainen, eli ei aivan sanatarkka.

Mietin että vika saattaa olla omassa Padissani joten resetoin sen kokonaan ja hain asennuspaketin uudelleen, no sama ilmoitus useaan otteeseen joten resetoin uudelleen ja hain iCloudista backupin ja palautuin laitteen koska huomasin että ongelma ei johdu enää omasta laitteesta, tai jostakin ohjelmasta joka voisi jotain yhteensopivuusongelmia luoda.

Sitten ei auttanut muu kuin yrittää pommittaa asennusta jatkumaan tiedoston hakemisen jälkeen ja lopulta se lähti asentamaan, asennus kesti hyvin kauan joka tosin oli odotettavissakin, katselin varmaankin noin 15-20minuuttia Applen omppulogoa eri kokoisina variaatioina.

Laitteen rekisteröinti takkuaa:

Kun lopulta pääsin asennusvaiheen yli tuli vakiokyselyt, haluanko paikannuspalvelut käyttöön ynm.. kunnes sitten kysyttiin WLAN asetuksia, asetin ne laitteeseen ja jostain syystä se aloitti rekisteröinti vaiheen Applen palvelimelle, eli vaiheen jossa laite merkataan Applelle rekisteröidyksi ja joka on pakko suorittaa ainakin silloin kun tehdään ns. puhdas asennus.

Yllätykseksi rekisteröintipalvelimelle ei saanut yhteyttä, laitteella ei voinut tehdä mitään kuin selata edellisiä kysymyksiä läpi ja koittaa uudelleen… samaa jankkausta kuin ennen asennusta, yritetään uudelleen ja yllätykseksi se meni noin 10 minuutin jankkaamisen jälkeen läpi ja sain iPadin lopultakin auki.

Kotinäyttö ja lasinen dock:

Kotinäyttö.

Ainakin minulla tuo iOS:n Dock on liian tumma, se kai riippuu taustakuvasta mutta muillakin kuvilla se ei juurikaan läpi paista. Taustakuvan vaihtaminen asetuksista kestää myös todella kauan, kun valitsen tietyn kuvan, jäätyy laite käyttökelvottomaksi hetkeksi aikaa, noin 5-10 sekunniksi ja kun lopulta tulee kohta josta voin valita mihin haluan taustakuvan sijoittaa, ei laite ota vastaan painaluksia samaan 5-10 sekuntiin.

Ongelma ohjelmien päivityksissä:

Sitten, minulla oli muutamia ohjelmia joita en ollut kerinnyt päivittää joten Appstoreen vain päivittämään, no ensiksi se löysi haamuohjelmia ja yritti päivittää niitä antaen lopulta virhesanoman “ohjelmaa ei löydy” tai jotain vastaavaa erikoista hassua.

Päivitysvälilehden kanssa taas ruljanssia jotta se tunnistaisi ohjelmat oikein ja lopulta sekin meni läpi ja ohjelmat päivittyivät. On myös hyvä mainita että kun menin ensimmäistä kertaa iOS7 Appstoreen ja päivitysvälilehteen se kysyi ystävällisesti otetaanko automaattiset päivitykset käyttöön ja luonnollisesti vastasin että kyllä. Kuitenkaan mitään ei tapahtunut ja päivitykset piti ainakin vielä asentaa vanhan kaavan mukaisesti.

Noh, nyt on iOS7 asennettu omaan iPadiin sekä Äidin iPadiin.

Äidin iPad kuitenkin vaikuttaa nopeammalta vaikka kyseessä on sama malli, ainoana erona mustat reunat omaani valkoiseen.

Uusi iOS ei varmasti ole yhtä optimoitu kuin 6.x sarja ja ensimmäinen versio (7.0 – 11A465) on luonnollisesti hieman hatara ja päivitys on varmasti tulossa jo pian, varsinkin vakauteen ja nopeuteen liittyviä korjauksia odotellaan jo nyt, esimerkiksi näppäimistön esille tulo on jossain tapauksissa hieman tahmaista ja avoinna olevien sovellusten välillä liikkuminen on ainakin omassa iPadissani toisinaan hidasta, ohjelmien thumbnail kuvien luonti vaikuttaa olevan laitteelle hidasta, näitä hidastumisia en kuitenkaan huomannut Äitini iPadissa.

*lisäys*: Tähän täytyy lisätä vielä että kummatkin iPadit olivat päivityksen jälkeen avanneet Bluetooth radion päälle akkua kuluttamaan, tämä on hyvä muidenkin huomata jos ei moista muuten käytä. Bluetoothin saa pois päältä asetuksista niin ettei se käynnisty joka käynnistyskerralla uudelleen. sekä myös uudesta asetusvalikosta jonka saa vedettyä esiin Dockin alta.

Äidin iPadissa ongelma myös:

Äidillänikin on outo ongelma ohjelmien päivityksen suhteen, vaikka iOS7 asentuikin ongelmitta ja yhdellä kertaa toisin kuin minulla, päivitykset eivät suostu asentumaan. Appstore sanoo päivitysten asennuksen alkamisvaiheessa että Appstoreen täytyy kirjautua?!?, yleensähän siihen on jo kirjauduttu, noh kun painan “kirjaudu” niin se sanookin että edellisessä maksussa on ollut ongelmia ja tarjoaa mahdollisuutta päivittää luottokorttitiedot, nämä tehtyäni, ongelma vain toistuu eikä päivityksiä pysty tänä hetkenäkään päivittämään, yksikään päivitettävistä ohjelmista ei ole edes maksullinen, ainoa jota voisi kuvitella ongelman aiheuttajaksi on päivitysten joukosta löytyvä Netflix mutta sitäkään ei ole tilattu Applen kautta vaan suoraan Netflixiltä ja maksut ovat sinnekin menneet aivan normaalisti.

Eli jos tämä ei ole virhe vaan jossakin maksussa on joku ongelma ollut, ei Apple anna päivittää edes ilmaisia ohjelmia Appstoresta mikäli sinne jotain pystyssä olisi, on vain vaikea keksiä mitä ja miten sinne voisi olla koska maksut menevät heti ohjelman oston yhteydessä.

OK päivitys, mutta:

Muuten tuo iOS7 vaikuttaa varsin lupaavalta käyttöjärjestelmältä ja käyttöliittymäkin nätiltä, monet ovat valittaneet että uusi käyttöliittymä on liian neitimäinen mutta itse ainakin pidän väreistä ja olen aina pitänyt lasiteemasta jossa osa elementeistä on osittain läpinäkyviä, yksi pieni mutta kuitenkin on tullut nyt ainakin vastaan. Miksi ihmeessä kansioiden täytyy avautua kokoruutuun niin että se peittää muut kuvakkeet altaan?, toivottavasti tähän saadaan pian päivitys.

Kansioiden avautuminen peittää muut kuvakkeet kotinäytöltä.

Kertokaa omista iOS7 kokemuksistanne kommentteihin, tänne taikka Google Plussaan :)

Päivitys: 20.09.2013 klo: 08:25: Bluetooth

Ei kommentteja: