25 kesäkuuta, 2014

Omistatko Windows puhelimen? Eikö Google-tili tahdo synkronoitua?

Nokia Lumia 625 - Google ongelmaKuten aiemmin kerroin Äitini tilasi itselleen Nokia Lumia 625 luurin jossa on Windows Phone 8 käyttöjärjestelmä.

Valmistelin luurin hänelle kuntoon ja kohtasin yllättävän ongelman.

Käyttöjärjestelmä sinällään toimii hyvin ja asetukset on helppo tehdä puhelimeen, paitsi silloin kun tarkoituksena on synkronoitua Googlen kanssa.

Google ei tunnetusti ole ottamassa juurikaan osaa Windows Phonen maailmanvalloitukseen ja on tehnyt siitä monesti hyvin vaikeaa Microsoftille mutta nyt ainakin minulle tuli uusi ongelma eteen nimittäin koko tilin synkronointi.

Jos puhelimeen liittää Google-tilin, eli sähköpostin, kalenterin, yhteystiedot ja muun tauhkan niin ei kestä kauaa kun luuriin tiliasetuksien sivulle tulee ilmoitus “Edellyttää toimenpiteitä” suoraan juuri lisäämäsi Google-tilin alle.

Klikkaan tiliä ja ruutuun tulee viesti: “puhelimen muisti ei juuri nyt riitä tilin synkronointiin, kokeile myöhemmin uudelleen“ Virhekoodilla 8007000E.

Pähkäilin ja pähkäilin ongelman kanssa ja huomasin että ongelma ei johdu siitä että Lumia 625:ssä on vain 512MB keskusmuistia vaan paikallistin sen johtuvan Googlen yhteystiedoista, ne eivät jostain syystä tulleet kaikki puhelimeen.

Sitten otin avukseni Bingin (koska luurilla etsin) ja löysin hyvinkin pian Microsoft yhteisöstä keskustelun jossa ongelman kanssa painittiin, sieltä ilmeni että ongelma johtuu Googlen tavasta käsitellä  yhteystietojen avataria, eli valokuvaa joka on yhdistetty yhteystietoon.

Mikäli yhteystiedon avatar on liian suuri, ei Windows Phone kykene käsittelemään sitä ja jättää synkronoinnin kesken. Google ei mitä ilmeisemmin pienennä kuvien kokoa vaikka ne täytyykin cropata Googlen omassa hallinnassa.

RATKAISU:

Joten ratkaisu löytyi, poista yhteystietojen kaikki kuvat niin synkronointi menee kauniisti läpi, tämän jälkeen jos tahdot kuvat puhelimen yhteystietoihin niin yhdistä vaikkapa Facebook puhelimen yhteystietojen kanssa, tällöin Windows Phone tunnistaa samat henkilöt ja yhdistää tilien tiedot keskenään jolloin saat Facebookissa olevat profiilikuvat yhteystietoihin.

Jos Windows Phone ei tunnista samoja henkilöitä niin ne voi helposti yhdistää myös käsin. Voit yhdistämisen jälkeen piilottaa Facebook kaverit yhteystiedoista jos niin haluat, se ei vaikuta Googlen yhteystietoihin.

Ei koske kaikkia:

Mitä ilmeisemmin ongelma koskee laajasti Windows Phonea, myös 7 että 8 versioita, itse en kuitenkaan ole ongelmaan törmännyt oman Windows 7.5 puhelimen kanssa ja omalla Google-tilillä, vaikka minulla on lähes kaikissa yhteystiedoissa Googlen puolella avatarit (noin 220 yhteystietoa).

Hyvä puhelin jonka tulen varmaankin itsekin hankkimaan:

Olen varmasti itsekin ostamassa tuon 625:sen, se on edullinen Windows puhelin joka on myös saamassa tuoreimman Windows 8.1 päivityksen viimeistään elokuussa. Tahto kun olisi kova omistaa myös ajantasainen Windows puhelin jotta sen sovellustilannetta voisi seurata paremmin.

Ei kommentteja: