15 kesäkuuta, 2016

Ajattelin kokeilla Adoben Premiere Pro editoria

Ajattelin kokeilla Adoben Premiere Pro editoriaMoni maksullinen videoeditori tarjoillaan käyttäjille kokeiluversiona, jossa on yleensä 15-30 päivää aikaa kokeilla ohjelmaa, Adobella asiat on hieman toisin.

Adoben Premiere Pro on ehkä yksi tunnetuin videoeditori maailmassa, sitä käyttää niin kotikäyttäjät kuin myös todelliset ammattilaiset, eli ohjelma venyy ja melko pitkälle ja sopii siten aloittelijasta täysammattilaiselle.

7 päivää aikaa testata 300 euron sovellustaOhjelma on kuitenkin varsin kallis, käyttäjä joutuu pulittamaan sen käytöstä joko parin kympin kuukausimaksua tai useamman satasen jos päättää ostaa ohjelmaan käyttöoikeutta vuodeksi kerrallaan.

Olen periaatteessa valmis maksamaan tuon pari kymppiä kuukaudessa jos alan tekemään videoita entistä enemmän ja tuomaan mukaan myös laadukkuutta, joten Windows Movie Maker ei ehkä enää tähän riitä.

Tiesin toki että Adobe tarjoaa ohjelmistaan kokeilu -eli trialversiota mutta en tiennyt sitä että kokeiluversion käyttöoikeus on vain tasan 7 vuorokautta!.

Tämä odotti kun sovellus käynnistyi

Eihän tämä sinällään ehkä ole ongelma mutta eikö tuolla kokeilujaksolla pitäisi sitouttaa käyttäjä ohjelmaan ja varmistaa maksava asiakas kuin pakottaa toimimaan hätäisesti ja hyvin suurella todennäköisyydellä menettää mahdollinen asiakas?

Olin itse hyvin ihmeissäni tuosta noin rajoitetusta koeajasta, otin jopa yhteyttä Adoben tukeen (chat) ja kysyin että onko tuo 7 päivää nyt aivan oikein, koska epäilin että ehkä olen joskus aikaisemmin käyttänyt jo omalla Adobe ID -tililläni kokeiluaikaani. Asiakaspalvelija kuitenkin totesi että “kyllä, meillä on vain 7 päivän kokeilujaksot käytössä”.

En yrittänyt kerjätä lisää aikaa (varmaankin myöhemmin niin teen) vaan kerroin että tuossa ajassa kukaan tuskin kykenee opiskelemaan niin valtavan ohjelmiston peruskäytönkään kunnolla, asiakaspalvelija yritti perustella 7 päivän kokeilua kertomalla että sillä saa kaikki Creative Cloud palvelut käyttöönsä. Tämä nyt ei ainakaan kevennä kokeilijan paineita.

Muut vastaavat sovellukset todellakin tarjoavat käyttöaikaa sen 15-30 päivää ja sitä saa usein myös lisää ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun.

Asennusvaiheessa ongelmia:

Parasta tässä on se että Adoben asennussovellus asensi oman varsin kieron asennusohjelmansa tietokoneelleni, tämän jälkeen latasi ja asensi Premiere Pron ja jonkun muunkin hilavitkuttimen kaupanpäälliseksi, tämä operaatio kesti varsin pitkään jopa minun tietokoneellani ja yhteydelläni.

Asennusohjelma aiheutti minulle harmia ja ensimmäinen asennusvaihe meni rikki (AVG ilmoitti että asennusohjelma asentaa roskaa (IDP ALEXA)), sitten jouduin poistamaan käsin Adobe -hakemistoja Program Files -ja ProgramData hakemistoista kunnes sain asennusohjelman käynnistymään lopulta uudelleen.

Tällä hetkellä ohjelma kuitenkin toimii hyvin ja lähdenkin tästä kokeilemaan sen käyttöä, sillä nyt on kiirus!

Ei kommentteja: