19 syyskuuta, 2016

Ohjeet: Ilmainen Spotify-tili mainosvapaaksi

Spotify tarjoaa ilmaiseksi pääsyn sen laajaan musiikkiarkistoon, jujuna on se että käyttäjä joutuu kuuntelemaan mainoksia musiikin yhteydessä. On kuitenkin mahdollista saada myös Spotifyn ilmaistili toimimaan ilman mainoksia.

Tämä ohje toimii niin Spotifyn ladattavissa olevan sovelluksen kautta kuten myös verkkoselaimella käytettävän “Play Spotifyn” kanssa. Muista kuitenkin että mainosten estäminen rikko _mahdollisesti_ Spotifyn käyttöehtoja ja on mahdollista, vaikkakin epätodennäköistä että tilisi saatetaan jopa jäädyttää mikäli se yhdistetään mainosten estämiseen liittyviin toimiin.

Vinkki on melko yksinkertainen, editoidaan käyttöjärjestelmän hosts -tiedostoa niin että Spotifyn käyttämät mainospalvelimet ohjataan takaisin esimerkiksi omaan tietokoneeseen, jolloin Spotify ei mainoksia löydä.

On suorastaan ihme, miksei Spotify ole lisännyt mainoksiin jonkinlaista tarkistustoimintoa jolla soitin esimerkiksi lopettaisi soiton jos ei saa vastausta mainospalvelimilta tai suoraan mainoksista.

Tällä hetkellä soitin että verkkoselaimessa toimiva versio, kummatkin jatkavat soittoa ilman virhesanomia.

Käytetään tätä pientä “haxia” nyt vielä kun se on käytännössä mahdollista.

Historiaa:

Ennen hosts -tiedostoon laitetiin useampi mainosverkoston osoite ja se oli oikeastaan ainut keino estää verkkosivuilla ja sovelluksissa näkyviä mainoksia, joten käytäntö on monelle tuttu, nykyään hosts tiedoston on voinut jättää rauhaan selaimen liitännäisenä toimivien mainosestäjien vuoksi, kyseiset estäjät eivät kuitenkaan riitä silloin kun mainoksia pitää estää selaimen ulkopuolella.

...ja aloitetaan:

Jaan hosts tiedostoon lisättävän mainosverkostojen estolistauksen Google Driveen koska se on varsin pitkä, päivitän listaa myös sitä mukaan kun Spotifyyn lisätään uusia mainosverkostoja. Listalta löytyy myös muutama käytöstä poistettu esto, koska nämä ovat joko poistuneet Spotifysta tai rikkovat muita sivustoja.

Hosts tiedostossa olevat estot ovat siis järjestelmäkohtaisia, ne estävät kyseisistä mainosverkoista latautuvat mainokset myös muissa sovelluksissa ja verkkosivuissa.

hosts - Google Drive linkki.

Kopioi linkin takaa löytyvä listaus ja liitä se hosts -tiedostosi loppuun.

Mistä “hosts”-tiedosto löytyy ja kuinka muokkaan sitä?

Avaa järjestelmäsi komentokehote/terminaali ja syötä siihen alla olevat ohjeet:

hosts -tiedoston muokkaus vaatii järjestelmänvalvojan/rootin oikeudet.

Windows: notepad c:\windows\system32\drivers\etc\hosts
Mac OS:  sudo nano /private/etc/hosts
Linux:   sudo nano /etc/hosts

Android-laitteet vaativat hosts tiedoston muokkaukseen rootatun puhelimen sekä iOS-laitteet vastaavasti jailbreakin.

Kun listaus on asetettu ja tallennettu, Sulje Spotify tai sen selainversio ja käynnistä se uudelleen, näin ohjelmat lukevat käyttöjärjestelmän tarjoaman hosts listauksen uudelleen.

Nyt voit huomata ettei mainoksia enää myöskään ilmaisversiossa soi ja rauhallinen musiikin kuuntelu voi alkaa.

Harkitse joka tapauksessa maksullista Spotify Premium tiliä:

Mikäli olet kuitenkin Spotifyn suurkuluttaja, suosittelen edelleen että valitset silloin myös Premium-tilin, koska tuolloin pääset mainoksista eroon niin saat myös paremman äänenlaadun Spotifyssä soivaan musiikkiin, Premium tarjoaa myös paremmat mobiiliversion toiminnot sekä mahdollisuuden liittää palvelu moneen erilaiseen laitteeseen tai palveluihin.

Ei kommentteja: