16 joulukuuta, 2016

Näin korjaat ikävän Nautiluksen sulkeutumisbugin

Nautilus

Törmäsin äskettäin valtavan ärsyttävään virheeseen Gnomen oletus tiedostohallintasovellus Nautiluksen kanssa.

Päivitin Gnome Shell 3.18 version uudempaan 3.20.4 versioon ja muuten päivitys onnistui hyvin mutta Gnomen uudelleenkäynnistyksen jälkeen Nautilusta avatessani, se vain välähti näytöllä ja sulkeutui itsekseen.

Ongelma oli vähintäänkin ärsyttävä ja pian tunsin paniikin tuoman kylmän hien tulevan ihoni pintaan, täytyykö tässä nyt alkaa etsimään vielä uutta tiedostohallintasovellustakin? Tuleeko enää muiden sovellusten “Avaa” valikko toimimaan, mikä nyt mättää ja mitä tehdä?

Avasin terminaalin ja käynnistin Nautiluksen sieltä käsin jotta näen mahdolliset virhesanomat ja niitähän olikin:


** ERROR:nautilus-canvas-container.c:6021:finish_adding_new_icons: assertion failed: (!container->details->auto_layout)
Keskeytetty (luotiin core-tiedosto) 
**

Yritin etsiä tuota “core-tiedostoa” joka ilmeisesti olisi osannut kertoa enemmän, mutta pikaisella etsimisellä en moista löytänyt.

Sitten päätin kokeilla onneani ja syötin virhesanoman ensimmäisen rivin Googleen ja yllättäen sieltä tuli vastaus mitä tehdä, tämä vastaus ei sinällään korjaa virhettä ohjelmassa mutta mahdollistaa Nautiluksen käytön jälleen.

Vinkin mukaan käyttäjän on poistettava kotihakemistoistaan kaikki Nautilukseen viittaavat asetustiedostot ja hakemistot.

Kyseiset hakemistot sisältöineen ovat:

~/home/.config/nautilus
~/home/.local/share/nautilus

Tämä siis poistaa Nautilukseen ikinä syöttämäsi asetukset mutta saat käynnistettyä ohjelman ja se toimii jälleen ongelmitta.

Kuinka pidät asetuksesi tallessa:

Nautilus on oletuksena varsin mahdoton tiedostonhallintasovellus ja sen saa toimivaksi vain tarkalla säädöllä, tähän taas voi kulua hurjasti aikaa.

dconf

Suosittelenkin että pidät dconf -asetusohjelman avonaisena nautiluksen asetuksien kohdalla, silloin kun poistat samalla terminaalissa yllä mainitut hakemistot. Tämän jälkeen siirryt dconfissa johonkin muualle nautiluksen asetuksista, näin samat asetukset mitä olet aikaisemmin asettanut, ovat jälleen uusissa asetustiedostoissa.

Ei kommentteja: