11 tammikuuta, 2017

#jannerage - Liian yksinkertaiset sovellukset (appsit)


Olen korviani myöten täynnä sitä kun erilaisten palveluiden tai ohjelmistojen suunnitelijat päättävät lähteä uusimaan toimintoja siten että niitä lähinnä karsitaan koska ohjelma ei ole ollut tarpeeksi yksinkertainen.

Google on yksi hulluin yksinkertaistamisen puolestapuhuja, se muuttaa sovelluksiaan ja palveluitaan jatkuvasti yksinkertaisempaan suuntaan, jotta tyhmäkin osaisi heidän palveluitaan käyttää.
Enää ei ole tärkeintä se että tarjotaan käyttäjlle työkalu jotain tiettyä tehtävää helpottamaan, nykyisin tärkeintä on tehdä superpainike joka tekee kaiken käyttäjän puolesta, yleensä automatiikka ei toimi mutta käyttäjä ei sitä edes ymmärrä vaan luulee että kaikki on ok, ai miksi? siksi koska käyttäjä ei osaa edes epäillä asioita.

Uusia tietokoneiden ja mobiililaitteiden käyttäjiä (lue lapset) ei enää edes opeteta ratkomaan vaan ainoastaan käyttämään.

"Lampaat tottelevat ylhäältä tulevia määräyksiä siitä kuinka sovellusta tai palvelua käytät, vaihtoehtoa ei tarjota koska ei sitä ymmäretä edes pyytää"

Ei kommentteja: