19 syyskuuta, 2018

Kuinka toimii Saunavisio vuonna 2018?


Nurkkien siivoamisessa on se kiva puoli että sitä tulee tehtyä kaikenlaisia löytöjä, olen löytänyt diskettejä, Intel Pentium prosessoreita sekä myös uudempia AMD prossuja ison läjän mitä kummallisimmista paikoista ja laatikoista :)

Nyt kuitenkin videon aiheena on mielenkiintoinen löytö 00-luvun puolelta, tuolloin Saunalahti kokeili paljon erilaisia palvelukonsepteja ja yksi oli Saunavisio, minulta sattuu (sattui) löytymään vielä tämä ikoninen Saunavisio digiboksi kaukosäätimineen, joten ajattelin että miksikäs ei laitetta voisi testata nyt 2018. Lähinnä tässä kiinnosti se josko Saunavisio laite päivittyisi Elisaviihde boksiksi, katsotaan video miten boksin käy.

Mikä Saunavisio?: Saunavision tarkoitus oli viedä TV-ohjelmatallenteet pilveen eli nettiin. Palvelu keräsi paljon huomiota uudesta tavasta hallita käyttäjän henkilökohtaisia ohjelmatallenteita. Hieno ominaisuus oli se että tallenteet pystyi hyvin yksinkertaisesti tallentamaan tietokoneelle, joka ei kuitenkaan ollut palvelun idea vaan se että tallenteet ovat netissä striimattavissa.

Kokonaisuus oli todellinen raakile, Saunavisiosta kerkesi tulla kyllä tuote mutta sen nörttimäistä kehitystyötä ei piilotettu kuten nykyisessä ja lopulta Saunavision korvanneessa Elisa Viihteessä on käynyt. Esimerkiksi jos halusit katsoa tallenteita tietokoneelta, oli siihen asennettava VLC soitin ja sen selainlaajennus, jo yksin tämä vaatimus oli monelle liikaa.

Tallenteissa ei myöskään ollut minkäänlaista kopiointisuojausta vaan videotiedoston pystyi lataamaan striimiurlin kautta kaikki saunavisio tunnukset omaavat, oli tallenne oma tai ei.

Olin Saunavision testaaja, eli ikään kuin beta-käyttäjä joten näin melko läheltä ja pääsin osaltani osallistumaan tuotteen kehitykseen, lähinnä sovelluspuolella, itse asiassa käytin boksia yllättävän vähän, televisio Saunavision verkkosivulla oli minulle riittävä mutta varsinkin käyttöliittymässä oli huimasti viilattavaa, kuten skaalaukset, fonttikoot sun muut asiat olivat niitä joihin kiinnitin erityisesti huomiota mutta se muisteluista, katsotaan video! :)