27 joulukuuta, 2019

Pölinää saunassa - Google pettää aina OSA 2020


Google on ei niin yllättäen taas tehnyt asioita, jotka hankaloittavat niin tavallisten käyttäjien kuin tehokäyttäjienkin elämää, estämällä palveluihinsa kirjautumisen muista sovelluksista kuin tarkalleen määritellyistä selaimista, kuten Chromesta sekä Firefoxista*.

Youtubessa taas ollaan joulun aikana innostuttu poistamaan kanavia sekä yksittäisiä videoita, mikäli ne koskevat kryptovaluuttaa. Kanavia on tuhansia ja videoita vielä useampi. Vaikka itseäni ei kryptovaluutta sellaisenaan kiinnostakaan, on suorastaan sairasta miten Youtube kohtelee sen tärkeimpiä asiakkaita, eli sisällöntuottajia, jotka ovat se voima joka YouTubesta on tehnyt sen mitä se tänä päivänä on.

YouTubea ei kiinnosta enää todellakaan ”You” eli sinä, vaan se haluaa toimia kuten vanhat kaapelitelevisioyhtiöt, jotka määritelevät tarkasti sen mitä sen sisällä esitetään, toisin sanoen, mitä mainostajat haluavat verkossa esitettävän. Kryptovaluutta voi olla vaikea kohde, johon myydä mainoksia, joten YouTube teki yksinkertaisen ratkaisun ja nakkasi porukan ulos. YouTubeen ei kannata myöskään enää lähettää kotikissastasi videoita, ne kun katsotaan nyt virallisesti vaaralliseksi sisällöksi, kanavalle voi tulla kissavideoiden vuoksi vaikka mitä sakkoja ja rajoituksia.

Tässä artikkeleita videolla käsittelemistäni asioista:

Tivi - ”Kiinnostava pikkuselain kohtaa syrjintää – Joutui siksi turvautumaan nöyryyttävään keinoon:
https://www.tivi.fi/uutiset/tv/38caaf01-5dbf-4e1d-8e6e-b1b65a3d9c51
Louis Rossmann – YouTube flags kitten as harmful & dangerous, strikes channel: https://www.youtube.com/watch?v=CPOOzgKaAEA

LBRY - Stand up to YouTube Crypto Crackdown and Support These Blockchain Creators:
https://lbry.com/news/youtubecryptocrackdown

*Firefox toimii vain, jos käytät sitä tietyillä asetuksilla, hyväksyt kolmannen osapuolen keksit, et estä sivustojen seurantateknologioita ynm