18 toukokuuta, 2020

Virtalähteiden vaihto ja cryptovaluuttaa 💲


Nyt sattui hyvä tilaisuus päästä kokeilemaan kryptovaluutan louhintaa, eli mainausta.

Tarkoitus ei ole kuitenkaan mainata perinteisiä bitcoineja tai muita suosittuja ja arvokkaita kolikoita. Yritän saada aikaiseksi LBRY:n omaa kryptovaluuttaa LBC:tä.

Olen tämän asian kanssa aivan alkutekijöissä, enkä ymmärrä alasta juuri mitään mutta nyt kun sattui käymään niin että sain laskentatehoa lisää, niin päätinpä lähteä kokeilemaan. Täytyy sanoa kuitenkin, että olen jo kerran aikaisemminkin yrittänyt mainausta mutta tuolloin kyseessä oli CPU-pohjainen Ethereum kolikko (ETH) eikä siitä tietenkään juuri mitään tullut, kun prosessorina toimi ikivanha Xeon :)

Mutta nyt on Nvidian GTX 980 TI näytönohjain tulilla, joten eiköhän tällä jotain saada aikaiseksi.

Ennen kuin pääsen edes aloittamaan, täytyy tehdä kuitenkin yllättävä remontti, sillä tietokoneessa, johon ajattelin tuon näytönohjaimen laittaa, ei ole sopivia virransyöttökaapeleita kyseiselle näytönohjaimelle. Olin kyllä jo tilaamassa uutta virtalähdettä, jossa nuo 8+8 pinnin virtakaapelit ovat mutta yllättäen palvelimeni virtalähteessä moiset kaapelit olivat ja koska olen ilmeisen pihi luonteeltani, jätin tilauksen tekemättä ja päätin vaihtaa koneiden virtalähteet ja sitä säätämistä videolla nyt muun muassa nähdään.

Samalla sain myös lisättyä muutaman teratavun lisää levytilaa palvelimelle, nyt samalla kun kerta sen kävin hattuhyllyltä laskemassa.

Ei kommentteja: