21 syyskuuta, 2020

YouTube pettää jälleen!

Kun jo luulin, ettei YouTube voisi enää mennä ja pahentaa käyttäjiensä tilaa yhtään enempää, kuulen jälleen jotain järkyttävää.

YouTube on nyt kaikessa viisaudessaan päättänyt, että se ottaa asiakseen seurata sisällöntuottajiaan, myös oman palvelunsa ulkopuolelle ja mikäli jos kyseiset sisällöntuottajat, tekevät ja sanovat näissä muissa palveluissa jotain, mikä on YouTuben yhteisösääntöjen vastaisia, tulee YouTube rankaisemaan näitä käyttäjiä ja niiden YouTube kanavia samalla tavalla, kuin he olisivat tehneet näin YouTubessa.

Esimerkiksi jos teet vaikka suoraa lähetystä Dlivessä, jossa sanot, vaikka ettet usko koko koronavirukseen, tulee YouTube tiedon saatuaan, rankaisemaan YouTube kanavaasi, ehdoissa luetuilla tavoilla, tämä voi tarkoittaa jopa kanavan poistamista YouTubesta. Huom! Vaikka et olisi näitä asioita sanonut youtube.com palvelussa.

Toki YouTubella on tähän oikeus, mutta palvelu ei ole tätä ehtoa maininnut yhteisösäännöissä erikseen (voi nykyisin olla?). Yleisesti ottaen mikään palvelu ei kohtele käyttäjiään näin törkeästi.

YouTuben käytös on kaikkea sitä vastaan mitä avoin internet edustaa ja siksi kehotan, että kaikki palvelun käyttäjät, eli niin sisällönkatsojat kuin sisällöntuottajat: LOPETTAKAA YOUTUBE PALVELUN KÄYTTÖ!

Ennen kuitenkin kuin lopetatte, suositelkaa teidän lempi sisällöntuottajille siirtymistä muihin, avoimiin videopalveluihin. Erityisen hyviä vaihtoehtoja ovat muun muassa LBRY sekä BitChute.

Ei kommentteja: