18 marraskuuta, 2020

VINKKI: Näin listaat Windowsissa tiedostot muokkauspäivämäärän mukaan, pitäen kansiot tiedostojen yläpuolella

Windowsissa on erinomainen tiedostonhallintasovellus Resurssienhallinta (engl. File Explorer). Siinä on kuitenkin yksi ärsyttävä ominaisuus joka tulee esiin, kun haluat listata tiedostot niiden muokkauspäivämäärän mukaan. Se listaa nimittäin tuolloin aina kansiot listauksen alapuolelle.

Tämän yksinkertaisen vinkin avulla, saat tiedostolistauksen toimimaan siten että kansiot tulevat pysymään tiedostojen yläpuolella.

Aluksi valitse tiedostolistaus tapahtuvaksi nimen perusteella klikkaamalla listauksen yläpuolella näkyvää ”Nimi” saraketta, tämä on myös resurssienhallinnan oletuslistaustapa.

 

Kansiot pysyvät listauksen yläpuolella painamalla SHIFT -näppäintä!

Jos haluat listauksen tapahtuvan tiedostojen muokkauspäivämäärän mukaan, painat näppäimistön SHIFT -painiketta samanaikaisesti kun klikkaat hiirellä ”Muokkauspäivä” saraketta. Huomaa että mikäli jätät SHIFT -painikkeen käyttämättä, menevät kansiot aina listauksen alapäähän.

Moni ei tätä kikkaa varmasti edes tiennyt ja tämä tuli minullekin uutena, tai ehkäpä unohdettuna ominaisuutena eteen. Se on kuitenkin ollut resurssienhallinnan toiminto jo vuosia.

Ei kommentteja: